Ko izbirate talne obloge, upoštevajte okolje, v katerem živite, svoj življenjski slog in finančne zmožnosti. Poskušajte že sami izvedeti čim več o lastnostih talnih oblog, lahko pa se posvetujete tudi s strokovnjaki. Talne obloge bodo namreč še dolgo dajale močan pečat vaši kuhinji, zato se vam splača potruditi pri izbiri.

Vinilne talne obloge

Če želite vzdržljiv material po ugodni ceni, je najbolje, da izberete vinilne plošče. Vinilne talne obloge so priljubljene povsod po svetu prav zaradi svoje vzdržljivosti in cenovne dostopnosti. Vinilne obloge so lahko homogene – iz enega sloja, ali heterogene – iz več slojev. Na voljo je veliko odtenkov, tekstur, vzorcev in slogov.

tiled_kitchen_floor.jpg

Laminat

Tudi laminatna tla so čedalje bolj priljubljena. Laminat poustvarja videz kamna, lesa ali drugih površin, je dokaj vzdržljiv in relativno poceni, pa tudi polaganje je hitro in enostavno.

Keramične ploščice

Če iščete tla, ki so videti lepa, poleg tega pa jih ni težko vzdrževati, so morda najboljša možnost keramične ploščice. Na voljo imate veliko raznolikih dizajnov, barv in vzorcev. Svetlejše bodo vaši kuhinji podarile vtis prostornosti in svetlobe.

tuscanyivorysel_kitchen.jpg

Kamen

Materiali iz kamna bodo vaši kuhinji dali vtis edinstvenosti in prestiža. Vendar pa so po navadi plošče iz kamna na voljo v neenakomernih oblikah, različnih velikostih in barvah, saj so izrezane iz balvana. Kamnita tla so tudi zelo draga, poleg tega jih je težko vzdrževati.

Parket

Ena od odlik parketa je njegova lepota. Les je naraven material, ki v naš dom vnese toplino, poleg tega je prijeten za hojo. Na voljo je veliko odtenkov in cenovnih razredov.

dinekitchen_large.jpg

Ko izbiramo material za kuhinjska tla, moramo pozornost tako kot videzu nameniti tudi odpornosti. Kuhinjska tla so precej obremenjena, poleg tega se v kuhinji pogosto kaj polije. Na vtis prostora in velikosti pa vplivajo tudi zaključni sloji na tleh. S svetlikajočimi se premazi je kuhinja na primer videti večja in prostornejša.