Glavni elementi feng šuja, ki se zgleduje pri naravi, so voda, ogenj, kovina, les in zemlja. Ti elementi pripovedujejo zgodbo o silah, ki delujejo v naravi in vplivajo na naše telo in dušo. Cilj feng šuja je, da nas znova poveže z naravo.

S spreminjanjem letnih časov se spreminja tudi nivo naše energije. V feng šuju se energija imenuje či. Da boste zvišali nivo čija, počnite kaj ustvarjalnega, na primer berite knjigo ali ustvarjajte.

Uživajte v barvah in aromaterapiji

Večino svojega življenja preživimo v hiši, kar nas oddaljuje od narave. Včasih se spomnimo srečnih trenutkov svojega življenja, ko smo se lovili po travnikih ali raziskovali gozd. Teh utrinkov spomina ne moremo nikoli zares ujeti, lahko pa v svoj dom vnesemo naravne elemente, na primer sveže cvetlice, kamne ali kristale, in se tako povežemo z naravo.

feng_shui_ideas.jpg

Jesen pomeni praznik barv – v cvetlicah, sadežih, odtenkih neba in teksturi zemlje. Svojo garderobo lahko osvežite s strastnimi in toplimi barvami, kot so rdeča, rumena ali bordojsko rdeča. Te tople barve lahko prenesete tudi v kopalnico – tako vas tudi pozimi ne bo preveč zeblo.

Jesen je tudi čas zabav. Organiziranje zabave pa je odličen razlog, da počistite stanovanje. Naj se vaša kuhinja blešči od čistoče, v postavitev omaric pa lahko vnesete tudi nekaj sprememb.

aromatherapy_17.jpg

Pri našem povezovanju z naravo lahko dišave delujejo kot posrednik. To pojasnjuje, zakaj je aromaterapija zdravilna. Na voljo je vrsta kadil in eteričnih olj, s katerimi lahko odišavimo prostor.

Glejte nekaj lepega

Star feng šuj pregovor pravi: ''Kar vidiš, to dobiš.'' Torej dajte tja, kamor pogosto zrete – na primer za ozadje na mobilnem telefonu in računalniku - nekaj lepega, nekaj, kar hočete v življenju doseči.

master_hm035.jpg

Na jugozahodni del svojega delovnega prostora namestite majhen namizni vodnjak. Pretakanje vode bo prineslo obilje na vsa področja vašega življenja. Voda in vodnjak naj bosta čisti. Vaš um se bo uglasil z zvokom vode in čutili boste, da ste blizu naravi.

Jejte pisano hrano

Za jesen so značilni sadeži živih barv, kot so rdeča, zelena, rumena in oranžna. Feng šuj uči, da bolj pisano ko jemo, bolj zdravi smo. Družinski recepti v nas zbudijo spomine na dobre stare čase. Obvarovali nas bodo, tako naše telo kot dušo pred mrazom in bližajočo se zimo.

fruitfall.jpg

Sprejmite v svoj dom domačo žival

Hišni ljubljenčki bodo izboljšali življenjsko moč v vašem domu in vas varovali pred visokim krvnim pritiskom ali depresijo. Za darilo pa dobite še brezpogojno ljubezen.