Svoje živobarvno domovanje ljubkovalno kliče ''džunglalov'' – videti je namreč kot igriva mešanica džungle in bungalova. Justina si svoj dom sicer deli s svojim zaročencem, kmalu pa se jima bo pridružil nov družinski član.

Harmonija barv džungle

Navdih pri opremljanju je dobila v barvah, ki se pojavljajo v džungli. ''Všeč mi je, kako se žive barve v džungli združijo v osupljivo kakofonijo, vendar pa so vseeno popolnoma skladne,'' razloži Justina. Da je poživila kuhinjo, je desko za rezanje pobarvala v mavrične odtenke. Na veselje svojih gostov to desko uporablja tudi kot servirni pladenj. Za živo zeleno barvo obrob v kuhinji pravi, da je hkrati nenavadna in globoka ter jo preprosto obožuje.

Estetika notranje opreme pravzaprav predstavlja komentar na današnje urbano okolje. Blakeneyjeva pravi: ''Pravzaprav smo živali, pa vendar preživljamo ogromno časa zaprti med štirimi stenami. Morali bi biti na soncu. Zato v notranje prostore nadvse rada vnašam zunanjost, kolikor je le mogoče, in se obkrožam z naravnimi, norimi in divjimi vzorci.''

ghglkjh.JPG

Predmeti z vseh vetrov, ki ustvarjajo barvito celoto

Rada se obkroža tudi s predmeti, ki jih je zbrala na potovanjih. Nekaj blazin je prinesla s potovanja po Turčiji, druge pa je kupila v losangeleških marketih in trgovinicah s poceni blagom. Kavč ji je podarila babica, Justina pa je poskrbela za nove prevleke.

Pri izbiranju novih kosov Justine sicer ne skrbi preveč, kako se bodo stvari v hiši ujemale ena z drugo. ''Ljubim žive barve,'' pravi, ''še bolj pa mi je všeč, če so zaradi starosti malo zbledele. Všeč mi je kontrast med cvetličnimi in geometrijskimi vzorci. Poleg blazine s cvetličnimi na primer položim takšno s cikcakastim vzorcem.'' Po besedah lastnice je njena predsoba ''malo čudna''. Živobarvni čevlji, ki so tako kot pisane knjige že sami po sebi dekoracija, so pospravljeni v beli odprti omarici.

tour_the_jungalow.jpg

Zeleno, ki te ljubim zeleno

V vsakem kotičku doma je nekaj zelenega. Police v dnevni sobi se šibijo pod lončnicami in knjigami. Rože kukajo tudi iz starinskega predalnika iz borovine. Starinska kozmetična mizica, ki je bila sprva precej zdelana in nevpadljive naravne barve, se zdaj ponaša z živo modro barvo. Stene krasijo maske in klobuki s potovanj ali losangeleških trgovinic, med njimi mehiški angel in opici, afriške maske, kupljene v Los Angelesu, ter perujska klobuka.

Tudi spalnica je barvita. Posteljno zaveso je Blakeneyjeva ustvarila tako, da je nad posteljo razpela dve turški brisači in ju pritrdila na okrasno svetilko, prav tako v turškem slogu. Tudi živobarvna posteljna prevleka je spomin na potovanje po Istanbulu in nosi v sebi svojo zgodbo, tako kot vsak kos v tem zanimivem, življenja in barv polnem domu, ki si ga lahko ogledate tudi v naši fotogaleriji.