Dovolj prostora za delo

Pisalne in delovne mize izvirajo še iz dobe, ko so ljudje še pisali pisma in romane na roke. Po navadi so majhne, zato so primerne za prenosne računalnike, malo manj pa za celotno računalniško opremo skupaj z zaslonom in tipkovnico. Za namizni računalnik si morda lahko omislite posebno računalniško mizico, tako da na pisalni mizi ostane več prostora.

Na pisalni mizi lahko opravljamo manjša dela s papirji, kot je na primer plačevanje računov, pisanje pisem, razglednic in zapiskov, prostora za shranjevanje večje količine dokumentacije pa na njih ni, zato upoštevajte, da boste v domači pisarni potrebovali vsaj še predalnik ali omarico za dokumente ter morda še polico za odlaganje drobnarij.

pisalna_miza.jpg

Starinske pisalne mize

Primerno pisalno mizo lahko najdete tudi v trgovinah s starinami. Starinske mize so po navadi narejene iz masivnega trdega lesa ter okrašene z ročno izrezljanimi podrobnostmi in zanimivimi dodatki. Nekatere so prave umetnine. Veliko ljudi takšne mize kupuje zaradi dekoracije, poleg tega pa jih lahko še vedno uporabljajo za pisanje. Takšno mizo postavite blizu okna, kjer bo sončna svetloba osvetljevala lepoto starega lesa.

oak_with_leather_inlay_desk.jpg

Sodobne pisalne mize

Če imate radi starinske kose, a si jih ne morete privoščiti, kupite novo pisalno mizo v starinskem slogu. Sodobne pisalne mize so manjše in lažje od starejših, zato jih po potrebi lažje premikate, bolj pa so tudi prilagojene sodobnim uporabnikovim zahtevam. Pisalna miza naj bi imela vsaj en predal pod pisalno površino ali pa več predalov ob strani. Več predalov namreč pomeni več prostora za shranjevanje.

Najosnovnejši modeli, narejeni iz laminata, so razmeroma poceni, medtem ko boste za mizo iz masivnega lesa morali odšteti precej več. Splača se sicer vložiti v kakovostno izdelano mizo iz trpežnega materiala, ki vam bo služila še dolga leta. Tudi če pisalna miza ni iz iste linije pohištva, ki stoji v istem prostoru, naj se barvno in stilno ujema z drugo opremo.