Ptičnica, velika 195 krat 270 milimetrov, je izdelek blagovne znamke s konceptom pravične proizvodnje Skarabej, ki v središče postavlja lokalno mojstrstvo v globaliziranem svetu. Podaja se v reciklažo tradicionalnih znanj in tehnik ter v njihovo prepletanje s sodobnimi oblikovalskimi pristopi. Preprosta ovalna oblika se prilagodi vsakemu okolju – lepo se vključi tako na balkone blokov kot v sodobno arhitekturo in na vrtove starinskih hiš.

Ptičja krmilnica je namenjena predvsem manjšim pticam, kot so vrabčki, sinice in taščice, v postopku njenega razvoja pa so sodelovali tudi biologi in tehnologi. Tako je nastala hiška, katere odprtine so ravno prav velike, da je zračna in pregledna, kar ptice navdaja z zaupanjem, in ravno prav majhne, da velike ptice, kot so srake, vrane in golobi, ne morejo pregnati manjših.

V dnu ptičnice je perforacija, ki omogoča, da je notranjost vedno suha. Po meri lahkih malih ptic je izbran tudi lahkoten material - pooljena lesena paličica in polprosojno nesvetleče akrilno steklo, katerega prednost in dobra lastnost je, da se ne odziva na toplotne spremembe in je odporno na ultravijolične žarke. Ptičnica (kupite jo lahko tukaj) ne potrebuje dodatnega vzdrževanja; v pomivalnem stroju jo lahko operemo na 60 stopinj.