Stenske ploščice so postale osrednja točka dizajna v kuhinji ali kopalnici, saj povezujejo druge elemente v prostoru in so odraz vašega osebnega sloga.

Mozaiki in poslikave

Čeprav njihova vgradnja zahteva nekoliko več časa, so mozaiki in ploščice s poslikavami čedalje bolj priljubljeni, saj ponujajo nešteto možnosti oblikovanja in vam omogočijo, da pustite domišljiji prosto pot. Mozaiki in poslikave takoj postanejo osrednja točka prostora. Izbirate lahko med različnimi materiali, kot so naravni kamen, steklo ali keramika.

Seveda je izbira barv še večja, tako da je na voljo veliko odtenkov, ki se bodo skladali z vašim interjerjem. Če hočete doseči videz sodobne kuhinje, lahko uporabite mozaike iz različnih materialov, svoji kopalnici pa dodate grški pridih s poslikavami v mediteranskem slogu.

56049_0_4_7144_eclectic_bathroom.jpg

Kovinski poudarki

S kovinskimi poudarki bodo stenske ploščice še bolj opazne. Kovinski dodatki se tudi lepo ujemajo z drugimi kovinskimi elementi, kot so pulti iz nerjavečega jekla. Nerjaveče jeklo je vedno bolj priljubljeno. Takšne ploščice se še posebno lepo ujemajo s sodobnimi ali lesenimi kuhinjami ter tudi s kuhinjami iz nerjavečega jekla.

Vtisnjeni ali reliefni motivi iz kositra so elegantni in dolgotrajni. S svojim starinskim videzom nas odpeljejo v čas devetnajstega stoletja. Na voljo je veliko različnih vzorcev in zaključnih slojev.

gggggggg.jpg

Steklo in kamen

Stenske ploščice iz stekla in kamna so primerne tako za svetle in zračne kuhinje kot za tiste, ki so bolj zaprte. Ker vlečejo svetlobo nase, so opazen del interjerja. Steklene stenske ploščice so lahko vključene v dizajn z drugimi ploščicami ali pa so samostojne. Lepo se na primer ujemajo s kamnitimi ploščicami. Skupaj tvorijo čudovite stenske kombinacije, ki se navdihujejo v svežini oceana ali lepoti narave. Tako kamnite kot steklene ploščice so izjemno vzdržljive in na voljo v različnih oblikah in barvah.

kitchen_tile_backsplash_ideas.jpg

Za katere koli ploščice se boste že odločili, izberite takšne, ki bodo sobi vtisnile pečat in pustile obiskovalce odprtih ust. Tudi za tiste, ki radi sami ustvarjate, je na voljo veliko kompletov ploščic, s katerimi sami ustvarite svoje dizajne. S stenskimi ploščicami nad umivalnikom in pomivalnim koritom lahko v hipu spremenite videz kuhinje ali kopalnice, seveda na bolje.

Več idej za stenske ploščice v kuhinji in kopalnici najdete v naši fotogaleriji.