Odpirač pločevink

Nekatere modernejše konzerve so sicer enostavnejše za odpiranje, vendar pa za večino cenejših pločevink še vedno potrebujete poseben odpirač. Omislite si večnamenski odpirač konzerv, ki je opremljen tudi z odpiračem za steklenice.

Spenjalne klešče

Spenjalne klešče so nepogrešljivo orodje zato, ker lahko poljubno nastavite širino njihovih čeljusti. Ko zaprete ročaja skupaj, se klešče zaklenejo, da imate več nadzora in moči. Uporabite jih lahko za odvijanje ali privijanje gladkih vijakov, sornikov in podobno.

locking_pliers.jpg

Tapetniški nož (olfa nož)

Eden izmed osnovnih pripomočkov je tudi tapetniški nož, ki je pravzaprav rezilo, podobno britvici, vtaknjeno v zaščitni ročaj. Uporaben je za številna popravila v domu, na primer za odpiranje zapakiranih kartonskih škatel, obrezovanje tapet ali odstranjevanje barve s sten. Kakovosten olfa nož lahko razreže les, PVC-talne obloge, gumo, pluto in ne nazadnje celo žico in druge kovine.

Odmaševalec straniščne školjke

Preprost gumijasti odmaševalec na palici v obliki konkavne leče s pomočjo vakuuma posesa umazanijo iz zgornjega dela vaših odtokov, z njim pa lahko v prvi vrsti odstranite predvsem ovire iz straniščne školjke, če se le-ta zamaši.

toilet_plunger001.jpg

Dolge ploščate klešče

Priskrbite si še dolge ploščate klešče, ki imajo tanke, koničaste čeljusti, ki prehajajo v ozko konico. Te so še posebno priročne, če ne želite opraskati površine okoli mesta, kjer denimo obdelujete žico, saj so klešče gladke na zunanji strani. Odlične so tudi za pobiranje manjših stvari iz ožjih špranj, ki jih z rokami ne dosežete, ali pa recimo za odstranjevanje las iz odtoka v kopalnici.