To je tudi izvrstna priložnost, da pregledate svoje podstrešje ali podstrešja vaših staršev in starih staršev. Kdo ve, kakšne zaklade skrivajo. Priporočamo vam tudi obisk antikvariata ali boljšega sejma.

Izbira barv

Najprej izberite barvo sten. Predlagamo vam rjavo barvo v kateri koli niansi, najboljša pa je bogata, čokoladno rjava barva v kombinaciji z bež. Če boste za osnovo izbrali rjavo barvo, jo kombinirajte z barvo, ki bo poudarila prostor in vanj vnesla življenje – v tem primeru najbolj v poštev pridejo srebrna, oranžna, rumenozelena ali turkizna barva.

Steno lahko pobarvate ali pa nanjo položite tapete. Slednje so celo boljša rešitev, še posebno, če izberete takšne z retro vzorcem. Poiščite čiste  geometrijske vzorce; s črtami, kvadrati ali krogi boste zadeli v polno.

retro_miza_1.jpg

Enostavni dizajn

Držite se enostavnega dizajna: izrazitih barv in dramatičnih vzorcev. Tudi pohištvo mora biti enostavnih oblik. Iščite moderen dizajn klasičnih oblik, kot je denimo stol v obliki jajca, in dizajn s skandinavskim pridihom. Izberite leseno pohištvo v srednjih do temnih niansah, a ne polakiranega ali sijajnega. Idealna je naravna barva lesa, ali pa kupite plastično pohištvo v živih barvah – oranžna je odlična izbira.

Lava svetilka

Prostor poudarite s svetili. Poiščite velike lestence z nastavljivo dolžino kabla v retro stilu, najbolje v oranžni barvi. V poštev pridejo tudi svetila iz ratana. In seveda, nikar ne pozabite na retro klasiko – lava svetilko.

luc.jpg

Nevtralna tla

Tla naj bodo nevtralna. Nanje položite belo, kosmato preprogo, ki bo še dodatno poudarila retro dizajn, poleg tega pa bo v vaš prostor vnesla toplino in občutek udobja. Sproščujočo atmosfero boste pričarali tudi z vrečami in blazinami za sedenje na tleh ter mehkimi blazinami in prekrivali z vzorci.

In še češnja na vrhu smetane – vzpenjalka. Ta v retro dizajnu enostavno ne sme manjkati.

Več idej za ureditev prostorov v retro stilu najdete v naši fotogaleriji.