Ponujamo vam nekaj nasvetov, kako se tega lotiti.

Pomivanje posode

Nikar ne dovolite, da se vam v pomivalnem koritu nabere gora posode. Po vsakem obroku ali vsaj ob koncu dneva jo pomijte ali vsaj splaknite in jo dajte v pomivalni stroj – ta bo opravil vse drugo. Vsakega člana gospodinjstva naučite, da za sabo opere ali vsaj splakne posodo in počisti mizo.

Likanje

Vseh oblačil vam pa res ni treba likati. Kupujte takšno posteljnino in oblačila, ki se ne mečkajo, precenite pa tudi, kako nujno je v resnici likanje brisač in spodnjega perila.

woman_ironing.jpg

Pospravljajte za seboj

Vse, kar vzamete iz predala, omare ali od kje drugje, vrnite na svoje mesto. In to takoj, ko stvari ne potrebujete več, ne naslednji dan.

Kupujte premišljeno

Kupujte ali še bolje, pošljite nekoga v trgovino po le tisto, kar v resnici potrebujete. Omislite si plutovinasto ali magnetno tablo in nanjo pritrjujte listke s popisi živil, ki vam jih je ali jih bo kmalu zmanjkalo. Konec tedna dajte listke na kup in pojdite v trgovino. Pred tem preverite morebitne akcije trgovcev. Najhitreje bo šlo prek spleta, lahko pa prelistate tudi kataloge. Pa morate res v trgovino prav za vikend, ko je največja gneča? Če lahko, pojdite raje kak drug dan.

organic_food_woman.jpg

Plačevanje računov

Vse račune dajajte na isto mesto in jih razvrstite glede na rok plačila. Še več časa (pa tudi denarja) boste prihranili, če jih boste plačevali prek spletne banke.

Mora res biti vsako nedeljo na mizi nedeljsko kosilo?

O tem, da vaši najbližji obožujejo vašo kuhinjo, ni nobenega dvoma. Vendar – ali to pomeni, da morate za nedeljsko kosilo garati ves dopoldan? Je res vredno? Od časa do časa si privoščite že pripravljene jedi ali pa pojdite jest ven. Morda ne bo tako zelo okusno kot domača kuhinja, a tistega časa, ki bi ga sicer preživeli za lonci, v družbi vaših najbližjih zagotovo ne boste pogrešali.