Pregradne stene

S pravilno izbiro mavčnokartonskih plošč boste rešili vse težave. Hrup iz posameznih prostorov boste učinkovito zadušili z vgradnjo plošč z vgrajeno izolacijo ustrezne debeline. Izbirate lahko med stenami širine 12,5 centimetra, 15 centimetrov ali 20 centimetrov. Seveda boste morali pri izbiri dimenzije upoštevati tudi zunanje dejavnike, kot sta potek inštalacij v steni in trdnost že postavljene stene. Vse potrebne tehnične karakteristke boste našli v katalogih proizvajalcev mavčnokartonskih plošč.

istaba_1.jpg

Standardne, nepremočljive in ognjevarne mavčnokartonske plošče

Poznamo različne vrste mavčno kartonskih plošč: standardne, nepremočljive in ognjevarne. Standardne plošče uporabljajo najpogosteje, še posebno pa so primerne za pregrade v stanovanjskih, poslovnih in javnih objektih. Nepremočljive plošče so uporabne za pregrade v kopalnicah, straniščih in kuhinjah ter javnih športnih, zdravstvenih in wellness objektih. Vodoodporne plošče so primerne za stene, kjer obstaja večja nevarnost požara. Njihovo vgradnjo prepustimo projektantom in za to usposobljenim izvajalcem.

Okrasni elementi iz mavčnokartonskih plošč

Iz mavčnokartonskih plošč lahko zelo enostavno ustvarimo številne atraktivne elemente, na primer zaobljene, vijugaste ali prelomljene stene z odprtinami različnih oblik in dimenzij. Dajte svoji domišljiji prosto pot! Poigrajte se še z barvami in svetlobnimi učinki in poudarite svoj oblikovalski dosežek. V takšne stene lahko namestimo tudi police in se izognemo dodatnim kosom pohištva.

photo_3_seaside_sanctuary_on_the_danish_riviera_1.jpg

Spuščeni stropi

Poleg pregrad lahko mavčnokartonske plošče uporabite tudi za izdelavo spuščenih stropov, ki bodo zakrili na pogled nič kaj lepe inštalacije, vanje pa lahko vgradite tudi stropne luči in tako ustvarite zanimive svetlobne učinke. Lahko se poigrate tudi s kaskadami. Možnosti so tudi tu neskončne in omejene le z vašo domišljijo.