Ujemanje z okolico

Za zunanji prostor, ki je tik ob hiši, vam priporočamo uporabo enakih materialov in stila. Kamin naj bo iz enakih kamnov, kot so tlakovci, lesena obloga na kaminu pa iz enakega lesa kot podest. Atraktiven videz boste dosegli tudi z opeko ali štukaturami.

Sodobni videz

Sodobni videz boste dosegli s čistimi linijami. Najboljši material za to je skrilavec, saj lahko z njim ustvarimo čiste in definirane robove, pa tudi zelo obstojen je. Drug način je oblaganje kamina z jeklom ali aluminijem. Zavedajte pa se, da bo kamin zaradi velike odsevnosti obeh materialov zelo izstopal.

foyer_high_1.jpg

Kamin naj bo tudi uporaben

Naj bo vaš zunanji kamin ne samo lep, ampak tudi uporaben. Naredite takšnega, v katerega boste lahko postavili tudi ploščo za žar in vaše prijatelje in družino pogostite z izvrstnimi dobrotami. Optimalni rezultat boste dosegli, če boste zraven vključili še pomivalno korito in prostor za drva.

tour2_1.jpg

"Preselite" se v drug svet

Zakaj ne bi v svoj vrt vključili vašega najljubšega kraja? Če želite, da vas kamin "preseli" v drug čas in kraj, izberite arhitekturne elemente in materiale, značilne za posamezno obdobje ali regijo. Kamin, zgrajen iz kamna in malte, bo denimo dajal vtis, kot da je iz starega gradu.