Stenska ali namizna ura z enostavno teksturo, a zapletenimi detajli je lahko videti tudi povsem stilna. Takšno uro lahko umestite v moderno ali starinsko opremljen oziroma v kateri koli prostor; tudi tja, kjer je zaradi kompleksnih vzorcev in obilice stenskega okrasja nastala že skoraj zmešnjava.

5_creative_clock_designs_1.jpg

Diamantini & Domeniconi Clock

Ta črna ura (na sliki zgoraj) italijanskega podjetja Diamantini & Domeniconi je pravzaprav narejena iz kovinske žice in je odličen namizni dodatek. Je zanimive oblike, vključi pa se v mnogo barvnih shem in stilov prostorov.

5_creative_clock_designs_2.jpg

Ignacio Pilotto: Race Clock

Tako imenovano Race Clock je zasnoval argentinski industrijski oblikovalec Ignacio Pilotto, ki je navdih našel v otroški zgodbici »Želva in zajec«. Urna kazalca sta na koncu oblikovana v obliki vesele želve in zajca, ki tekmujeta, kdo bo koga prehitel.

Peleg Design: Around The Clock

Izraelski oblikovalec Shahar Peleg je ustvaril valjasto namizno uro iz aluminija, ki ima to posebnost, da so urni kazalci podaljšani ob valju v tretjo dimenzijo in krožijo okoli črnega ali belega (ti dve barvi sta namreč na izbiro) ogrodja ure.

5_creative_clock_designs_4.jpg

Lau Design: Dish Time Clock

Dizajnerska ura Dish Time Clock posnema bel krožnik, ki ima namesto kazalcev črn jedilni pribor. Zaradi enostavne, a vizualno učinkovite oblike jo zlahka zamenjamo za pogrinjek na mizi.

5_creative_clock_designs_5.jpg

Igor Vig: Time Flies

Oblikovalec Igor Vig pa je predstavil moderno in zaobljeno zasnovo ure, ki ima črne kazalce narejene tako, da so videti, kot da krožijo zelo hitro. Na neki način nas tako opozarjajo, kako hitro beži čas.