Vila se imenuje 3S, stoji pa na slikovitem in prostornem zemljišču. Cilj arhitektov je bil ravno vključitev te velike parcele oziroma zelenja na njej v bivalne prostore, zato so zabrisali meje med hišo in vrtom z okolico. V zgradbo so namreč na zadnji južni strani vgrajene zastekljene stene; oblikovana pa je v nepravilni obliki črke L, tako da se odpre proti vrtu in bližnjim travnikom.

Beton in opeka

Na sprednji severni strani je vila obložena z lesenimi deskami − te se iz verande nadaljujejo v lesene stopnice, ki vodijo od glavnega vhoda v dom pa vse do bližnje ulice, ki se razprostira za manjših hribom pred vhodom, poraslim s travo.

villa_3s_love_1.jpg

Hiša je sicer izdelana iz betona in opeke, na vrhu pa se ponaša z nagnjeno sedlasto streho. Ker je streha z okni na južnem predelu bolj dvignjena in se počasi spušča proti severnemu delu, imajo prav vsi prostori v notranjosti prekrasen razgled na okolico. Na južni strani pa lahko stanovalci uživajo na veliki terasi iz trpežnih lesenih desk.

Notranjost zgradbe

Prostori so svetli, odprti in optimistični. Kuhinja, jedilnica in dnevna soba za druženje so združeni v en odprt večnamenski prostor, ki je od drugih bivalnih prostorov (spalnic in kopalnice) ločen z visokimi drsnimi vrati. Kopalnica ima izhod na teraso in zunanjo prho, ki se lahko v hladnejših mesecih spremeni v zaprto kopalnico.

villa_3s_notri.jpg

Več fotografij te privlačne avstrijske vile pa si oglejte v naši fotogaleriji.