S kamnom poudarite določen del kuhinje

Kamen lahko uporabimo za to, da poudarimo določene elemente v kuhinji. Če želite doseči lep videz, vam s kamnom ni treba prekriti cele stene. Lahko si izberete del kuhinje, za katerega se vam zdi, da bo še lepši z videzom kamna, in se osredotočite nanj.

rustic_kitchen_design_picture2.jpg

Kamniti furnir na stenah

Kamniti furnir najpogosteje uporabljamo na stenah. Tako lahko ustvarimo starinski, a hkrati eleganten videz. Ni vam treba prekriti celih sten, ampak lahko poudarite samo določene predele. Če imate večjo kuhinjo, si lahko privoščite srednjeveški videz dekorja, na primer z vgraditvijo kamnitih obokov. V tem primeru je kamen zelo dobra izbira.

rustic_kitchen_design_picture.jpg

Kamini

Kamen se zelo dobro poda na kamin. Če nimate kamina, lahko kamen uporabite na prostoru okrog štedilnika in tako ustvarite rustikalni videz.

rustic_kitchen_design_picture8.jpg

Modernejše kuhinje

Kamniti furnir pa lahko uporabimo tudi v modernih kuhinjah. Izberite kamen, ki je videti preprost, morda temnejše barve, lahko je tudi premazan z lakom. Veliko je možnosti, med katerimi lahko izbirate, tako da se za vsak dom najde primerna rešitev. Izberite ustrezno kombinacijo materialov, barv in tekstur. Če ne zaupate svojemu okusu ali pa na področju opremljanja nimate izkušenj, za pomoč prosite strokovnjaka, navdih pa lahko črpate tudi iz naših fotografij.