Sekvoja, ki že več kot stoletje stoji na posestvu, je Rowa navdihnila, da je ustvaril hišo z notranjo in zunanjo senzibilnostjo ter vertikalnimi poudarki, ki povečajo njeno kvadraturo. Visoki stropi dodajo prostoru volumen in hiša je zato videti večja.

Vhod

Sedem stolpov doda hiši pridih fantazije, visoka meja pa varuje zasebnost. Vhod, ki je obdan z živo mejo, je narejen iz jekla ter premazan z bronom. Tla na dvorišču pri vhodu so prekrita z gramozom, v živo mejo in zid pa so vgrajena okna in vrata, ki dajo prostoru videz sobe in ga odprejo.

xdchfgjh.jpg

Eden izmed manjših vodnjakov je okrašen z vintage viktorijanskimi, perzijskimi in malibujskimi ploščicami. Voda se steka v starinski vrč iz Italije. ''Rad uporabljam ploščice,'' pojasni Rowe. ''Njihova barva nikdar ne zbledi.''

Loža

Kamnite stopnice vodijo iz dvorišča v ložo, ki jo uporabljajo vse leto. Omet na njenem stropu je v modri barvi, saj tako spominja na rimske čase. Kamnita stebra dajeta prostoru vtis varnosti in hkrati odprtosti. Namesto preproge so na tleh pisane ploščice. Pohištvo se lahko poljubno prestavlja in prilagaja tako mirnim večerom kot divjim zabavam s plesom.

uttzu.jpg

Knjižnica

Steklena vrata vodijo iz lože v knjižnico, ki jot krasijo tla iz hrastovega lesa ter strop v modri barvi. ''Modra barva je zdravilna. Tukaj se takor ekoč preliva v noč,'' je povedal Rowe. Police iz javorjevega lesa so narejene po meri in so rekrite z zaključnim slojem mahagonija.

tdzhfjf.jpg

Terasa na strehi

Na strehi je Rowe ustvaril magičen prostor, ki ponuja razgled na gorovje San Gabriel v bližini. ''Pred kratkim sem končal gradnjo hiše na kanalih, kjer sem moral resnično izkoristiti prostor,'' dodaja Rowe, ki je navdih dobil tudi pri načinu gradnje streh v egipčanski in maroški arhitekturi.

Če vas zanima, kakšni so videti drugi prostori v tem ''urbanem gradu'', si oglejte našo fotogalerijo.