Najdražja kuhinja Colosseo Oro, delo oblikovalcev iz podjetja Marazzi Design, namreč stane kar 350.000 evrov. Za takšen denar bi si že lahko kupili v celoti opremljeno hišo.

Omejena izdaja

Število kuhinj Colosseo Oro, ki bodo krasile domove bogatašev, je omejeno. Tako se bo lahko samo deset ljudi na planetu pohvalilo, da imajo v svojem domu to prestižno kuhinjsko pohištvo.

In kaj dobite, če ste pripravljeni plačati toliko? Zaključni sloj je iz štiriindvajsetkaratnega zlata, v kuhinji pa najdemo tudi krokodilje usnje, gospodinjske aparate znamke Sub-Zero & Wolf s kovinskim sijajem in beneške zlate kozarce z umetniškimi madeži črnila. Za blišč poskrbijo luči iz kristalov Swarovski. Da se vse resnično sveti, so bile površine v kuhinji ročno premazane z dvanajstimi sloji laka. Verjetno bi bila s takšno kuhinjo zadovoljna celo kraljica Nefertiti iz starega Egipta - če bi kuhala, seveda.

article_2042359_0e1d41d500000578_576_634x479.jpg

Gospodinjski aparati

Med gospodinjskimi aparati in opremo najdemo pregrešno drag štedilnik Rorgue, kakršnega uporablja tudi razvpiti Gordon Ramsay, ki je za njegovo namestitev odštel neverjetnih 78.000 evrov, ter dizajnersko vodno armaturo, pod katero se je podpisala slavna arhitektka Zaha Hadid, in ki stane vsaj 8.000 evrov. Pečica je narejena iz jekla, v katerem lahko vidite svoj odsev. Skupna vrednost naprav znaša okoli 64.000 evrov.

vrate.jpg

Filozofija oblikovalca Paula Marazzija se zagotovo odraža v njegovem delu: ''Pri Marazzi Design verjamemo, da je kuhinja namenjena življenju. Imeti mora dušo in nastop, ki sobo spremenita v čustveno doživetje, praznovanje družinskega življenja. Vaša kuhinja naj bo središče vašega doma – prostor, kjer lahko sekljate, klepetate in se družite.''