Voda, ki teče iz pipe, je s cevjo povezana z vodovodnim sistemom - v bistvu z dvema cevema: ena skrbi za dovod, druga pa za odvod vode. Izjemnega pomena je, da veste, kje je glavni vodovodni ventil, ki ga lahko ob morebitnem iztekanju vode zaprete in tako preprečite še večjo škodo.

bathroom_plumbing.jpg

Kako ugotoviti, kje tiči problem

Vodovodna dela niso lahka, saj je zanje potrebno veliko znanja, pa tudi fizična moč. Vedeti morate, kje tiči problem. Priti do srčike težave je ključnega pomena. Če pokličete mojstra, ga opazujte pri delu in si poskušajte zapomniti čim več, tako da si boste lahko naslednjič, ko se bo pojavila enaka težava, ki jo zmorete rešiti v lastni režiji, pomagali sami.

Včasih je problem v cevi, zato se pozanimajte, katera cev oskrbuje kateri sanitarni element. Preden se lotite dela, zaprite glavni ventil, da ne boste imeli (še večje) poplave. Nato preverite, kaj vse potrebujete za delo. Delovno orodje mora biti iz kvalitetnega materiala in ustreznih dimenzij. Po opravljenem posegu ne pozabiti dobro zatisniti vseh vijakov.

bathroom_plumbing1.jpg

Če je posredi elektrika, bodite izjemno previdni

Če se pokvari električni grelnik, bodite izjemno previdni. Voda in elektrika sta smrtonosna kombinacija. Preden se lotite dela, skrbno preverite del sistema, ki greje vodo oziroma nerjavečo jekleno cev za dovod vode.

Vodovodna dela v kopalnici zahtevajo logično razmišljanje in fizično delo. Dobro opazujte, pri odpravljanju težav pa posebno pozornost namenite tudi varnosti.