Najlažje je začeti s svežim, novim stanovanjem, ki mu vsak posameznik na novo (po svoje) zapiše zgodbo na nepopisan list. Drugače je v starejših stanovanjih, ki so že popolnoma opremljena. Najlažje se je lotiti in spremeniti ambient z barvami in materiali.

orhini_263_1.jpg

V prostoru boste zbudili novo pozitivno vzdušje, zato se je primerno odločiti za radikalne spremembe. Priporočam uporabo večjega števila živih barv, ki se na prvi pogled ne ujemajo, vendar jih lahko s pravilno uporabo spretno ukrotite.

orhini_263_2.jpg

Barva je pri notranji opremi v celoti odvisna od vajine osebnosti in želja. Pri zasnovi večbarvne notranje opreme je treba dobro izbrati osnovno barvo prostora v notranjosti. Poleg osnovne (modra in rožnata) lahko izberete še druge barve (lesni dekor in bela), ki pa ne smejo biti bolj zastopane kot vaša osnovna barva. To je najpomembnejša stvar, da ohranjate barvno harmonijo notranje opreme.

orhjini_263_3.jpg

Če ste za odstopanje od klasičnih rešitev, lahko uporabite zanimive kontraste, ki so lahko v nasprotju s klasičnimi barvnimi rešitvami. Če izrabite še lastnost enakomerno obarvanih sten, lahko dodate vizualno občutek večjih prostorov, kot so v resnici.

Jernej Orhini, notranji oblikovalec