Prav zaradi tega se bodo vsi tisti, ki jim je ustvarjanje predvsem na likovnem področju konjiček, razveselili priročnika o ustvarjanju domače avtorice Maje Matilde Remic Hobi ustvarjanje, več kot 250 zamisli ustvarjanja v različnih materialih in tehnikah. Knjiga, ki je nedavno izšla pri založbi Littera Picta, je res nekaj posebnega, saj je v eni knjigi prikazanih kar 27 sklopov najrazličnejših področij ustvarjanja.

Knjiga je pregledna in razumljiva, razdeljena po poglavjih. Začne se s poglavjem Ustvarjanje z naravnimi materiali in nadaljuje z zahtevnejšimi materiali, kot so: modelirne mase, glina, steklo, mase za ulivanje, blago, svila, papir, odpadni materiali... Skozi materiale spoznate tehnike modeliranja, slikanja, grafike, zlatenja, postaranja, decoupaga, izdelavo kalupov, repliciranja, šivanja, polstenja in podobno.

Avtorica v uvodu vsakega poglavja razloži materiale in najpogostejše tehnike ter opredeli težavnost in zahtevnost določenega hobija, nato nadaljuje z idejami, potrebnim materialom in s praktičnim prikazom izdelave ter zanimivostmi. Z avtorskim pristopom in svojimi izkušnjami vas popelje v svet ustvarjalnosti in vam ponudi dovolj informacij tudi za resnejše ustvarjanje.

Poleg različnih ustvarjalnih konjičkov v različnih materialih in tehnikah boste v knjigi med drugim našli nekaj o naši kulturni dediščini in ustvarjanju za praznike in posebne priložnosti. Sedaj ne boste več v zadregi, kako polepšati stanovanje ali izdelati darilo za novoletne praznike, veliko noč, poroko...
Knjiga je nastajala skoraj 15 let. Avtorica je vse ideje realizirala sama, le nekaj s pomočjo sodelavcev, ki so v knjigi tudi navedeni. Knjiga je bogato opremljena, saj je v njej več kot 600 odličnih fotografij, zato je knjiga lahko tudi izvrstno darilo.

Knjiga je napisana kot zanimiv priročnik in po mnenju dr. Vida Pečjaka, ki je napisal tudi uvodne besede, izpopolnjuje vrzel v našem slovstvu o človekovi ustvarjalnosti in je primerna za vse starostne skupine, šole, vrtce, domove za starejše, skratka za vse tiste, ki radi ustvarjajo. Res, priročnik, ki spodbuja kreativnost in inovativnost, saj obravnavani hobiji spadajo v sam vrh ustvarjalnosti, ki nam je še kako manjka.