Pozlačeno stranišče

Japonski izdelovalec stranišč Inax je na Svetovni razstavi v Šanghaju predstavil pozlačeno školjko, ki vsebuje inovativne rešitve, kot so vgrajeni zvočni sistem, samodejno izplakovanje in antibakterijska zaščita. Model Regio v zlati izvedbi stane 40.000 dolarjev.

regio_skoljka.jpg

Multifunkcijsko stranišče

Isto podjetje je izdelalo tudi »navadno« stranišče Regio z zanimivimi funkcijami, kot so: ionsko razpršilo za odstranjevanje neprijetnih vonjav, avtomatično brisanje zadnjice, upravljanje z daljinskim upravljalnikom in predvajanje glasbe. Tehnološko dovršena japonska stranišča ponujajo še ogrevane sedeže in funkcijo bideja, medtem ko je še zlasti za javne toaletne prostore zanimiva funkcija z imenom zvočna princesa, ki zakrinka zvok uriniranja s predvajanjem zvočnega posnetka izplakovanja.

Interaktivno stranišče

Ste tudi vi med tistimi, ki bi na stranišču radi počeli kaj bolj interaktivnega? Ustvarjalec videoiger Sega je najavil Toylets, videoigre, ki jih uporabnik igra s curkom svojega urina. V straniščno školjko je vgrajen senzor za pritisk, na katerega je treba meriti, LCD-zaslon nad školjko pa z napisi nagrajuje vaša prizadevanja. Da vam ne bi postalo dolgčas, so na voljo štiri igre - vsaka zahteva drugačno moč curka. Obenem stranišče izračuna, koliko urina ste spustili vanj.

toto_neo2_talking_toilet.jpg

Govoreče stranišče

Največji japonski izdelovalec stranišč Toto je predstavil govorečo straniščno školjko. Novi model Neo ima robotske ustnice (pokrov školjke), ki se premikajo v skladu z glasom, ki je, kdo ve zakaj, moški. Še več izpopolnitev pa obljublja prototipni model Neo 2, ki je zasnovan tako, da zadosti vsem mogočim željam in potrebam razvajenih japonskih straniščnih uporabnikov. Neo 2, ki ga je mogoče upravljati z več kot desetimi gumbi, pripoveduje šale in napoveduje vreme, poleg tega ga je mogoče upravljati na daljavo po spletni povezavi in kameri na spletni strani izdelovalca.

Okolju prijazno stranišče

Najnovejši japonski modeli stranišč so tudi zelo varčni. Z enim potegom namreč iz kotlička v školjko spustijo samo 3,8 litra vode.