V garaži uredite kotiček, namenjen izključno vrtni opremi in raznovrstnemu orodju. Uporabite stene in vertikalni prostor ter ob njih vgradite police ali omarice, kline in držala vse do stropa.

Premišljeno organiziran prostor

Bodite organizirani in vsako orodje zložite posebej, po možnosti pa ga tudi pritrdite, da ga ne bo že vsak blažji dotik prevrnil. Večje kose, kot so grablje, motike in lopate, obesite po vsej steni na kline ali jih pritrdite s stabilnimi nosilci. Pod njimi lahko razstavite škornje, vedra in druge prostostoječe predmete z vrta.

Med večjim orodjem obenem naredite prostor za obešanje manjšega, na primer rokavic, lopatk ali orodja za odstranjevanje plevela. Vrtno zemljo, plastične vreče in podobno pospravite v elegantne smetnjake ali v omarico pri dnu stene, ki jo lahko zaprete.

garden_garage_1.jpg

Sposodite si kuhinjski dizajn

Ob krajšo steno, ki jo nameravate nameniti vrtni opremi, postavite nižjo kuhinjsko omarico ali predalnik z granitnim ali drugim pultom ter odprtimi policami zgoraj in umivalnikom spredaj, v katerem boste lahko oprali orodje, blatne roke, zelenjavo ali recimo rezali cvetje.

Poskrbite za manjše pripomočke

Razne drobnarije pospravite v lesene škatle z ročaji ali preprosto v manjši lesen zabojnik. Vse skupaj naj bo pregledno, zato lahko morda tudi napišete oznake z vsebino, še posebno, če stvari shranjujete v predalih.

garden_garage_2.jpg

Manjši predalnik postavite na mizo, vanj pa shranite semena in druge pomembnejše manjše reči. Lahko je star in obrabljen, vendar ga prebarvajte in prelakirajte. Ustvarite skladno celostno podobo, ki naj bo videti stilna in prav nič prenatrpana.