Z zasnovo in arhitekturnimi elementi dom izstopa v stanovanjskem območju. Zgradbo so projektirali arhitekti iz kalifornijskega studia Rockefeller Partners Architects, razteza pa se na 1.371 kvadratnih metrov veliki parceli.

33rd_street_00_1.jpg

Les in beton

Večina okoliških zgradb ima tradicionalno ameriško podobo, medtem ko ta hiša prav lepo izstopa iz okolja. Videti je sodobno in stilsko preprosto, saj sta glavna gradbena materiala – les in beton – uporabljena in združena na enostaven, a vizualno privlačen način. Glavni vhod, do katerega vodijo betonske stopnice, je v celoti obložen z lesom, iz katerega so tudi ostrešje, stropi, podporni tramovi, vrata in okenski okvirji.

Na nasprotni strani je objekt precej drugačen, saj prevladuje beton, ki ga lesene površine le dopolnijo. Spodaj je pokrita garaža, sicer odprta z vseh strani; čisto v zgornjem nadstropju pa je manjša terasa. Večjo osrednjo teraso pa lahko najdemo tudi na sprednjem delu hiše v najnižji etaži in dve ndstropji višje manjša balkona.

33rd_street_02_750x861.jpg

Notranjost doma

Bivalni prostori so izredno topli in svetli, saj ima zgradba več večjih oken, k temu pa pripomore tudi les. Z njim so namreč obložili tudi vse strope in del sten, iz lesa v isti barvi pa so še talne obloge in nekateri kosi pohištva.

Več fotografij te funkcionalne kalifornijske hiše pa si oglejte v naši fotogaleriji.