Spremenite namembnost jedilnice, ki jo bolj poredko uporabljate le za večja družinska srečanja ali formalne večerje. Jedilno mizo lahko na primer potisnete ob steno prostora, na sredino pa umestite biljardno mizo, ob kateri se boste ob večerih zbirali.

Jedilnico pretvorite v uporaben prostor

Razmislite, kateri prostor dejansko potrebujete vsak dan in za kaj vse bi ga lahko uporabljali. Če v domu pogrešate domačo pisarno, jedilnico spremenite v delovni prostor. Morda vam manjka prostor za shranjevanje ali pa bi si radi omislili domačo knjižnico ali nekam umestiti klavir − tisto, kar zares potrebujete, lahko premestite v premalo izkoriščeno jedilnico.

jedilnico_uporabljajte_za_nove_namene_2.jpg

Kaj boste morali spremeniti?

Novo življenje lahko jedilnici vdihnete že, če vanjo umestite eleganten kavč ali drugo oblazinjeno sedežno pohištvo, ki ga prvotno najdemo v dnevni sobi. Kot vedno, funkcija prostora določa, kaj boste v njem potrebovali. Zato razmislite o uporabi prostora in načrtujte vnaprej. Na primer, če dizajnirate domačo knjižnico ali pisarno, boste v jedilnico morali vgraditi knjižne omare ali odprt sistem polic. Poskrbeti morate za udoben kotiček za branje in zadostno razsvetljavo, v mislih pa imejte tudi postavitev sobe oziroma pohištva, ki naj bo čim bolj funkcionalna. Prostor ločite od drugih z vrati, saj boste kdaj potrebovali svoj mir in tišino.

jedilnico_uporabljajte_za_nove_namene_3.jpg

Dodajte dekorativne elemente

Za popolno preobrazbo v prostor umestite dekorativne elemente, ki naj odražajo vaš osebni okus. Čez pohištvo dodajte prevleke, prebarvajte stene, pod strop obesite privlačen lestenec, pospravite vso nepotrebno navlako in prinesite potrebne kose pohištva, ki bodo služili novemu namenu. Izberite barve in tekstilne materiale, ki se bodo stilsko podali k opremi.