V podstrešnem stanovanju so stropi nagnjeni, pod njimi pa so nameščeni izpostavljeni leseni tramovi. Del stene z dimnikom je obložen z rdečkasto rjavo opeko, ki je pravi kontrast nevtralnim belim stenam, lepo pa je usklajena z lesenimi talnimi oblogami, temnejšimi podpornimi tramovi in lesenimi kuhinjskimi pulti.

svedsko_stanovanje_3.jpg

Funkcionalno pohištvo

Pohištvo je sodobno in že na pogled udobno ter funkcionalno postavljeno. Ob glavnem vhodu v dom, do katerega lahko stanovalci dostopajo po stopnicah, je na "hodniku" zraven stene postavljena dolga omara z odprtimi knjižnimi policami, polna razstavljenih knjig. Po tleh je položena preproga črnobele barve, ki ustvari vizualno ločeno območje od odprtega dnevnega prostora s kuhinjo in jedilnico.

svedsko_stanovanje_4.jpg

Kuhinja z jedilnico

Stanovanje je videti večje in prostornejše zaradi odprtega načrta bivalnih prostorov in preproste notranje opreme. Kuhinja z jedilnico je zgrajena na koncu večjega odprtega prostora, vanjo pa so dodane bele kuhinjske omarice s sivimi odtenki in leseni pulti. Na sredini kuhinje stoji črna jedilna miza z belimi stoli.

svedsko_stanovanje_2.jpg

Spalnica

V domu sta še dve spalnici in kopalnica ter terasa na vrhu strehe, od koder se odpre dih jemajoč razgled na staro mesto jedro. Spalnica je videti domačna, saj na postelji kraljuje preprosta posteljnina, zraven pa so bele omarice in lesene police. Piko na i prečiščenemu skandinavskemu stilu so dosegli z elegantnimi polkrožnimi okni.