Iz lesenih zabojčkov zlahka izdelate police, iz katerih lahko sestavite celo modularne kose pohištva, na primer mizo ali stol. Izbrani zabojnik razstavite in uporabite le posamezne dele ali pa na steno pritrdite kar cel zaboj, če ni preveč okoren. Zabojnik ali police vam bodo služili za odlaganje in shranjevanje.

Okrasna umetnina

Manjši zaboj lahko privlačno okrasite z zunanje ali notranje strani in ga pritrdite na steno, saj boste dobili tridimenzionalno umetnino, ki bo popestrila prazno steno, uporabili pa jo boste lahko tudi za odlaganje manjših predmetov ali pošte.

Cvetlična korita in posode

Iz zabojčka izdelajte okenske okvirje ali korita za rastline. Preprosto ga zaprite z vseh strani in ga zatesnite s tesnilno pištolo, če ga nameravate uporabiti v zaprtem prostoru. Če ga boste postavili na vrt, pa v dno sicer z vseh strani povsem zaprtega zabojnika izvrtajte nekaj luknjic za drenažo. Leseno površino zaščitite pred vremenskimi vplivi z lakom.

 

zaboji_rastline.jpg

Posoda za krmljenje hišnih živali

Če zabojček razstavite na posamezne dele, lahko kos lesa uporabite kot podlago, na katero postavite posodo s hrano in vodo za domače ljubljenčke. Dobili boste stabilno podlago, ki bo preprečila, da bi se hrana in voda raznesli po talnih oblogah.

Ležišče za psa ali mačko

Primerno velik vinski zabojnik lahko z nekaj ročnih spretnosti spremenite tudi v posteljo za hišnega ljubljenčka. Z žago odrežite zgornji del zaboja, tako da bo le-ta nižji na eni strani, nato pa odžagan del zbrusite. Vanj dodajte toplo odejo in ga postavite v kot sobe.

Prostor za shranjevanje otroških igrač

Na dno lesenega zabojnika pritrdite kolesca in izdelajte prostor za hrambo otroških igrač. Škatlo s kolesi boste lahko prosto premikali naokoli, zaradi česar je pospravljanje veliko lažje. Podobno lahko zabojnik s kolesci umestite v kopalnico ali drug prostor v domu.

zaboj_s_kolesi.jpg

Košara za kolo

Manjši vinski zabojček privežite na sprednji del kolesa, če vam manjka praktična košara, v katero lahko odložite vrečke ali druge pripomočke.

Prostor, kamor pospravite kable

Lesen zaboj postavite na zadnjo stran ali ob bok pisalne mize, kjer je računalnik z vsemi pripadajočimi kabli. Kable, podaljške in polnilnike enostavno umaknite tako, da jih pospravite v zaboj.