Poškodba ali bolezen hišnega ljubljenčka je težka preizkušnja tako za žival kot tudi lastnike. Koliko ste dejansko pripravljeni plačati iz svojega žepa za zdravstveno oskrbo štirinožnega prijatelja? To vprašanje si postavimo najprej, saj je v veliki meri ravno od tega odvisno, ali potrebujete zavarovanje.

Kdaj zavarovanje pride prav?

Zavarovanje se vam bo povrnilo takrat, ko vaš pes ali mačka potrebujeta dražjo oskrbo pri veterinarju, ko stroški presegajo sto evrov. Zgodi se namreč lahko, da psa zbije avtomobil ali ga napade bolezen, ki terja zahtevnejšo operacijo − ta pa vas lahko stane tudi petsto ali tisoč evrov!

pet_insurance4.jpg

V tem primeru bi se vam zavarovanje živali zagotovo izplačalo, saj si vsi ne morejo privoščiti takšnega stroška za oskrbo živali. Ker pa ne vemo, kdaj se bo štirinožnemu kosmatincu kaj pripetilo, če sploh, je povsem odvisno od vas in vaše živali, ali jo zavarujete ali ne. Če imate v lasti pasemskega psa z rodovnikom, za katerega ste odšteli veliko denarja, vam verjetno ne bo škoda odšteti dodatnega zneska za zavarovanje, ki vam ga tudi priporočamo.

Kaj morate upoštevati, preden žival zavarujete?

Preden se odločite zavarovati svojega ljubljenčka, upoštevajte starost živali in njeno dosedanje zdravstveno stanje; pozanimajte pa se tudi, kaj vse je vključeno v zavarovalni paket. Najslabše, kar se vam lahko zgodi, je, da mesečno plačujete nekaj deset evrov za zavarovanje, ko pa se žival poškoduje, zavarovalnica ne krije ravno te poškodbe. Vprašajte se, kaj lahko vaš ljubljenček z zavarovanjem pridobi.

pet_insurance_2.jpg

Bodite pripravljen lastnik

Če se želite izogniti zavarovanju, vendar še vedno primerno poskrbeti za svojega štirinožnega prijatelja, ko se mu kaj nepričakovanega zgodi, lahko vsak mesec daste na stran vsoto zavarovalne premije. Tako dajte mesečno na stran toliko, kot bi sicer zapravili pri zavarovalnici. Če bo obisk veterinarja neizogiben, ga boste lahko plačali iz te zaloge.

Več o možnostih za zavarovanje domačih ljubljenčkov pri nas si lahko preberete tukaj.