Kuhinjo enostavno osvežite s sončnično rumenim ali rožnatim hladilnikom, ki  prostor naredi bolj vesel. Funkcionalnost kuhinje je seveda na prvem mestu, vendar moramo uskladiti tudi estetsko podobo. Sodobnejši hladilniki v živahnih barvah kuhinjo privedejo na nov nivo.

Barve in privlačni motivi

Skoraj vsi proizvajalci hladilnikov in drugih aparatov oziroma tehnične opreme so v zadnjih nekaj letih med svojo ponudbo uvrstili tudi nekaj barvitih hladilnikov. Z njimi namreč lahko opazno spremenimo podobo cele kuhinje, glede na to, da so ti aparati običajno (naj)večji kuhinjski element. Obstajajo pa tudi hladilniki, ki imajo na vidni zunanji strani poleg barv tudi zanimive motive, razne potiske in povečane fotografije.

hladilnik_v_barvi_2.jpg

Retro ali moderen hladilnik?

Izbirate lahko med zaobljenimi, konveksnimi linijami in specifičnim moderno-staromodnim videzom iz sedemdesetih let. Na trgu pa lahko najdete tudi popolnoma sodobne oblike hladilnikov z najnovejšo tehnologijo in v živahni barvi. Slovensko podjetje Gorenje denimo ponuja kolekcijo Retro, v kateri so hladilniki oranžne, rožnate, zelene, bordojsko rdeče (na sliki), črne, sive, bež, svetlo in temno rjave barve ter v odtenku šampanjca.

hladilnik_v_barvi_1.jpg

Barve v klasično urejeni kuhinji

Če je dizajn vaše kuhinje z lesenimi omaricami klasičen, izberite barve, ki so kompatibilne z vsemi barvnimi odtenki lesa. Odlična izbira sta denimo rdeča ali črna barva, ki se še posebno podata k češnjevemu lesu. Svetle barve lesa (bukov, hrastov les) pa dopolnite s hladilnikom v bež barvi ali barvi šampanjca (na sliki).

hladilnik_v_barvi_3.jpg

Bel hladilnik okrasite sami

Če je nakup novega hladilnika prevelik finančni zalogaj za vaš žep, pa lahko tudi sami okrasite starega. Uporabite samolepilne tapete, s katerimi lahko delno ali v celoti prelepite aparat in ustvarite izvirno dekoracijo.