Hiša je z bližnje ceste, ki pelje mimo nje, videti povsem tradicionalna, saj je izdelana iz sive opeke in prekrita s streho iz skrilavca. Na nasprotni strani, kjer je tudi prostoren vrt z bazenom, pa je podoba povsem drugačna, saj se odlikuje z modernim arhitekturnim dizajnom. Vzdušje se povsem zamenja, saj so stene vile skoraj v celoti zastekljene.

vila_rotunda_2.jpg

Sprednji del s tradicionalno nizozemsko obliko

Hiša je na delu, ki je usmerjen proti cesti, tipična nizozemska hiška. Ker so imeli arhitekti v mislih predvsem to, da stanovalcem omogočijo zasebnost, je sprednji del z vhodom skoraj brez oken. Območje vhoda je prav tako skrito, saj je neposredno ob vhodu zgradbe postavljen dolg in visok zid.

vila_rotunda_4.jpg

Južna stran hiše preseneti z odprtostjo

Na nasprotni strani hiše pa je objekt popolnoma odprt okolici. Tako skoraj vsi bivalni prostori v vili nudijo razgled na velik vrt, ograjen z visoko kamnito ograjo. Voda igra pomembno vlogo v celostni podobi – osrednji element vrta je namreč plitev bazen pravokotne oblike, ki ga dopolni manjši ribnik med zidovi zgradbe na severni desni strani. Na levi strani je dom podaljšan, saj lahko tam najdemo dodatne pokrite prostore z masažno kadjo in kopalnico, medtem ko je na desni strani vrta elegantna terasa.

vila_rotunda_v_clanku_2.jpg

Več fotografij zanimive nizozemske vile Rotonda pa si oglejte v naši fotogaleriji.