Naj se z letnimi časi menjajo tudi barve interjerja

Spremenite videz sobe. Preurejanje sobe namreč avtomatsko vodi do pospravljanja in čiščenja. Tako bo v sobi občutek novega, pa še čista bo.

Jeseni so lahko predmeti v spalnici, kot so zavese, senčniki za svetilke, slike, blazine in posteljnina, v toplih tonih rdeče in oranžne. Poleti lahko te barve zamenjate za osvežujočo modro in belo. Ko nastopi nov letni čas, preprosto pospravite te predmete v košaro ter privlecite na plan drug set. V manj kot eni uri bo soba videti čisto drugačna.

Pri pospravljanju si lahko pomagate s tipičnimi jesenskimi predmeti. V gajbico za jabolka lahko na primer pospravite poletne natikače in vse skupaj vtaknete v omaro. Stvari lahko pospravite tudi v škatle za čevlje.

Tudi rastline naj zadihajo

Ponovno se povežite z zemljo, tako da poskrbite za lončnice. Po napornem poletju jih je dobro pognojiti. Odstranite odmrlo listje in stebla ter jih presadite ali pa zrahljajte zemljo, da bodo lažje zadihale.

plants.jpg

Pospravite šaro

Začnete lahko s kuhinjskimi pulti, s katerih pospravite vse, česar ne potrebujete. V čisti kuhinji se boste tudi raje lotili prazničnega kuhanja in peke, saj boste imeli več prostora.

Otroke pošljite v šolo, moža na obisk, sami pa lahko medtem počistite in organizirate njihovo šaro.

Ko čistite ogledala, nosite temna oblačila. Tako boste lažje videli packe, ki so še ostale, pa še bolj vitki in elegantni boste videti.

goodieskh.JPG

Oblačila, ki jih že nekaj let niste nosili, podarite. Če se od starih oblačil nikakor ne morete ločiti, lahko iz njih sešijete kaj uporabnega, na primer pregrinjalo, prevleko za blazino... Lahko pa jih uporabite tudi kot krpe za čiščenje.