Proslavite noč čarovnic s svojimi prijatelji ali pa organizirajte zabavo za svoje otroke. Predpriprave so razmeroma preproste, potrebovali boste le malo ustvarjalnosti in organizacijskih sposobnosti.

Izberite datum zabave

Za začetek si morate zapomniti, da bo prihajajoči podaljšani praznični vikend precej zaposlen za veliko ljudi, zato je izbira ustreznega datuma nujna. Zabavo lahko priredite v soboto, nedeljo ali ponedeljek zvečer, saj bo imela takrat večina ljudi proste dni, odvisno od vaših gostov.

Strašljiva vabila

Ko ste določili datum, je čas, da izdelate dinamična vabila, ki bodo določila temo zabave. Iz papirja lahko izrežete kreativne podobice, ki so strašljive in zabavne hkrati, in jih prilepite na zunanjo stran vabila, na notranjo pa napišite podatke o datumu, uri in kraju zabave ter kakšni kostumi so še posebno zaželeni.

halloween_party_invitations2.jpg

Glasba

Praznično vzdušje pričarajte s tematsko glasbo. Na spletu poiščite melodije, povezane prav z nočjo čarovnic, ali pa le razne strašljive zvoke iz filmskih grozljivk, na primer škripanje, kričanje in podobno. Za otroško zabavo pa lahko skupaj z otroki prepevate znane otroške pesmice, ki jim po svoje prilagodite besedilo.

Dekoracija prostora

Prirejate zabavo v kostumih, zato si lahko privoščite vpadljivo in razigrano dekoracijo prostora. Pustite domišljiji prosto pot in sobe okrasite z umetnimi pajčevinami, pajki, plastičnimi okostnjaki ali navihano izrezanimi bučami. Uporabite predvsem oranžnočrno oziroma rumenočrno barvno kombinacijo okrasja, svetila pa zatemnite oziroma namesto njih uporabljajte sveče.

halloween_munchies.jpg

Kostumi

Ne glede na to, ali prirejate zabavo za otroke ali odrasle, spodbudite udeležbo v kostumih, tako da že na vabilo napišete, da bodo najizvirnejši kostumi in maske dobili praktične nagrade. Sestavite lahko več kategorij: nagrado za najbolj strašljiv kostum, za najbolj kreativnega ali denimo za najzabavnejšega.

Prigrizki in druge jedi

Gostom lahko postrežete jesenske dobrote, kot so jabolčni ali vinski mošt in kruh iz bučk. Jedi lepo okrasite, zraven pa postavite barvite krožničke in kozarce, svečnike in strašljivo dekoracijo. Sendviči so vedno dobra izbira: z olivami jim naredite izbuljene oči, s koščkom rdeče paprike ali kečapom pa jezik. Izberite tudi čokoladne izdelke, piškote in gumijaste bombone v obliki črvov.

halloween_party_food.jpg

Zabavne igre

Poskrbite za zabavne družabne igre, da bo zabava popolna. Pripovedujete si lahko grozljive zgodbice, ki jih imajo radi tudi otroci, ali pa organizirate druge strašljive igre. Ugibate lahko, kateri del telesa se skriva v škatli – gostu prevežite oči, nato pa naj z roko seže v večjo stekleno skledo ali škatlo in poskuša identificirati, kaj se je znašlo v njegovih rokah. Za oči uporabite grozdne jagode, za nos kislo kumarico, za zobe zrna koruze in ne nazadnje del bananinega olupka za jezik.

halloween_games10.jpg

Izrezovanje buč

Založite se z bučami in priredite tekmovanje v izrezovanju najlepših motivov. Zmagovalca vsekakor nagradite s preprosto in doma izdelano nagrado, vse izrezane buče pa na koncu tudi razstavite na dvorišču ali v kotu dnevne sobe, še prej pa vanje postavite sveče.