Znani norveški arhitekt si je omislil minimalistično zasnovo notranjosti in elegantno leseno zunanjo podobo, ki takoj pritegne pozornost. Zgradba je obrnjena proti jugu: na tem delu je tudi prostorna terasa, ki je za meter pogreznjena v zemljo in obdana s kamnito in betonsko ograjo. Zraven terase se začne območje hiše, ki je obložena s črnimi in svetlo rjavimi lesenimi deskami.

dalene_cabin_1.jpg

Steklo, hrastov les in beton

Koča s pogledom na bližnje morje je z okolico lepo povezana, saj so na njenem južnem delu vgrajene steklene stene, ki v bivalne prostore spustijo veliko naravne svetlobe. Zraven njih so steklena zložljiva vrata, skozi katera lahko stanovalci vstopijo v kočo ali se sprehodijo na teraso.

dalene.jpg

Zunanjo fasado koče na levi strani krasi izdelana zaobljena oblika lesenih desk, ki fasadi daje dinamično dekorativno obliko in jo poveže z okoliško naravo.

dalene_cabin_2.jpg

Bivalni prostori

V notranjosti lahko opazimo elegantno kombiniranje hrastovega lesa in sivega betona. Dnevni prostor z vgrajenim kaminom je spuščen za slab meter, tako da se je do tam treba spustiti po krajših stopnicah, podobno kot na terasi. S tem je arhitekt ustvaril bolj razgiban prostor in dodobra izkoristil razgled skozi steklene stene na morje.