Kontrastne barve

Vaša košara bo videti bolj vabljiva, če boste izbrali veliko različnih barv. Krasno se na primer ujemajo oranžno korenje, vijolični jajčevec ter zelene bučke. Raznolikost barv doda košari zanimivo privlačnost in globino. Za še večjo barvitost lahko dodaste vzorčast prtiček.

fotolia_26664907_subscription_l_0.jpg

Pri aranžiraju je pomembna velikost

Ko polnite košaro z dobrotami, pazite, da bo višja in večja zelenjava bolj zadaj, manjše in bolj okrogle kose pa dajte bolj na vrh. Tako bodo vsi kosi zelenjave na ogled. Velike korenčke lahko postavite bolj zadaj, sledijo naj jim srednje velike buče in ohrovt. Spredaj naj bodo majhni rdeči paradižniki in redkvice.

eggplant_in_basket.jpg

Naravni okraski

Sicer je lep okras tudi velika pentlja, vendar pa bo darilo videti bolj naravno in ustvarjalno, če ga boste okrasili z naravnimi dodatki. Okoli ročke lahko ovijete rožmarin ali pa v pleteno košaro vključite vejice božjega drevca. Lepi so videti tudi šopi posušene pšenice in ovsa. V košaro lahko daste tudi prikupen kozarec z doma narejenim zelenjavnim namazom.

Ne glede na to, s čim ste napolnili košaro, pa pazite, da vam zelenjava ne začne gniti ali veneti. Če morate košaro pripraviti vnaprej, jo shranite v hladni kleti ali hladilniku.