Zakaj najstnikom ne bi opremili "odbite", originalne in individualizirane sobe po njihovih željah, v kateri se bodo dobro počutili?

Najstnice in najstniki se običajno uvrščajo v dve skupini: med tiste, ki obožujejo žive barve in kreativni red ali nered, in tiste, ki imajo rajši temne barve. Predvsem slednji imajo pri prepričevanju staršev, da jim dovolijo črne stene in temno pohištvo, velike probleme. A barve zidu ni težko spremeniti, svojemu najstniku pa boste z odobritvijo pokazali, da mu stojite ob strani in da je že dovolj velik za sprejemanje odločitev.

najstniska.jpg

Temačne ali barvite

Črna stena je lahko v kombinaciji s pohištvom in dekoracijo, kot so plakati, besedila pesmi, risbe ali inštrumenti, izvrstna izbira. Črno barvo pogosto izberejo najstniki z umetniško žilico, to pa je tudi priljubljena barva številnih arhitektov, oblikovalcev, slikarjev …

Barvite najstniške sobe imajo poseben šarm. V takšnih sobah veljajo drugačna pravila kot v drugih. Dovolite najstniku, da ima v sobi tisto, kar si želi. Predmeti in stil pohištva, za katerega ni nujno, da se ujema, odražajo njegovo osebnost in trenutne potrebe. Namesto lestenca lahko s stropa visijo nogometne žoge, namesto fotelja ali zofe pred televizorjem pa športni avtomobilski sedeži, ki so idealni za druženje.

najstniska_0.jpg

Predvsem najstnice imajo rade romantični stil in značilne ženske barve. Rumena, bela, oranžna ali rožnata v različnih odtenkih so barve, s katerimi ne boste zgrešili. Obvezna oprema so še tapete, kosmate preproge, asimetrično oblikovano pohištvo in seveda – plakati najstniških idolov.

Prostor za druženje in odlaganje

V prostoru za druženje lahko klasično garnituro za sedenje in klubsko mizico oplemenitite z zanimivimi blazinami po najstnikovem okusu, na mizo pa postavite steklo s potiskom po njegovi izbiri. Tako bo soba dobila originalen pečat. Prostor za druženje je zagotovo najpomembnejši del najstnikove sobe, saj lahko ravno tam pokaže vso svojo kreativnost.

Tudi police za odlaganje knjig in drugih predmetov naj izražajo najstnikovo osebnost. Naj bodo nekaj posebnega, nepravilnih, organskih oblik. Knjige, ki so na svojem mestu, a so videti, kot da so razmetane, se bodo odlično vključile v najstnikovo sobo. Spreten dizajn polic bo ugodil vsem zahtevam najstnika – tako estetskim kot funkcionalnim.

najstniska_00.jpg

Tehnične naprave

Najstnikom tehnične naprave zelo veliko pomenijo. Računalniki so sestavni del njihovega življenja. Zato jim v sobi uredite tudi tehnični kotiček.

Če idej najstnika ne podpirate, poskušajte skleniti kompromis. Okolje, v katerem preživi največ prostega časa - se uči, zabava in počiva, mora biti urejeno po njegovi meri. Le tako se bo namreč lahko počutil ugodno in bil kar najbolj učinkovit pri vsem, kar počne.

Več fotografij izvirno urejenih najstniških sob si oglejte v naši fotogaleriji.