Luči

Luči niso drage, zelo učinkovito pa preženejo vlomilce. Ti namreč ne želijo biti vidni. Okoli dvorišča ali vrta razporedite še nekaj luči s senzorjem gibanja in nepridiprave od nečednega dejanja odvrnite že takoj, ko stopijo na vaše ozemlje.

Domači alarmni sistem

Alarmni sistem, povezan z varnostno službo, je lahko zelo drag. Raje kupite cenejšega, ki bo nepovabljenega gosta pričakal z glasnim zvokom. Zelo verjetno je, da se bo ta ob tem pognal v beg, saj si zagotovo ne želi, da bi ga kdo videl.

article_new_ds_photo_59_179_fotolia_431065_xs.jpg

Znaki

Po vaši parceli in na vrata namestite označbe o varovanju vašega doma, na primer, da vaše imetje varuje varnostno podjetje, da imate hudega psa ali video nadzor. Ni pomembno, da je to res. Že samo napis bo velikokrat zalegel. Lahko pa namestite tudi imitacijo varnostne kamere, ki vas bo po žepu udarila veliko manj, kot bi vas prava.

Dajajte vtis, da je nekdo doma

Po navadi tatovi ne vstopijo v hišo, če domnevajo, da je nekdo doma. Pustite prižganih nekaj luči, televizijo ali radio. Nekateri pa posnamejo pogovor in ga nato predvajajo v času odsotnosti.

Dobre ključavnice

Ključavnice so relativno poceni. Za nepridiprave pa pomenijo oviro, ki jo morajo premagati. Kupite dobre ključavnice. Prepričajte se, da vse delujejo kot morajo, tudi tiste na oknih. Pred odhodom preverite, da so vsa okna in vrata zaklenjena.

hyde_park_night_lock.jpg

Odpravite skrivališča

Gosto grmičevje tik ob vaših oknih ali vratih nudi vlomilcem odlično skrivališče. Porežite ga, kolikor je le mogoče. Bolj, kot bodo vlomilci vidni pri svojem početju, manj verjetnosti je, da se ga bodo lotili. Že s samo nekaj preprostimi ukrepi lahko vaš dom postane veliko varnejši. Uporabite več navedenih predlogov in maksimalno zaščitite svoje imetje in sebe.