Klasično belo ozadje polic je preveč osnovno in običajno, zato knjižne police obložite z zanimivimi tapetami, ki jih krasi lep vzorec. Ne glede na to, katere predmete nameravate na police postaviti, se odločite za tapete, ki so nekaj posebnega. Vzorčaste tapete se še posebno lepo podajo k steklenim policam, saj le-te poudarijo motive in vizualno ne obremenijo stene.

tapete_za_ozadje_polic.jpg

Ozadje polic prebarvajte

Druga možnost je, da v roke vzamete čopič in barvo ter ozadje polic prebarvate v želeno barvo. Izbrana barva naj bo svetla, saj bo tako v trenutku pritegnila pozornost, ali pa se poigrajte z opaznejšim kontrastom.

Osvetlitev polic

Čeprav se morda zdi osvetlitev polic majhna podrobnost, dejansko lahko naredi veliko spremembo na bolje ali slabše. Ne zadovoljite se s knjižnimi policami, ki zbledijo v primerjavi z ozadjem, temveč nad njimi vgradite svetilke, ki bodo razsvetlite bralno zbirko in dodatno okrasile prostor.

police_osvetljene.jpg

Vgradna niša z umetniškim delom

Vgradne niše ali omare s policami so idealen prostor za odlaganje predmetov in prikaz posebnih umetniških del. Če na polico postavite umetniški portret, sliko ali najljubšo fotografijo oziroma sem umestite televizor, bodo postali osrednja točka v sobi.

Drugi razstavljeni dekor

Ko ste v dvomih, kaj na police razstaviti, ne morete zgrešiti, če jih zapolnite s priljubljenimi knjigami. Dodate lahko tudi druge predmete, na primer igrače, lutke, sestavljanke, družabne igre, vaze, sobne rastline, kipce. Če želite zapolniti police v kuhinji, pa jih napolnite s krožniki, kozarci in drugo posodo. Namesto vgrajenih polic lahko izberete tapete z motivom knjižnih polic, ki jih le prilepite na steno.

dekor_za_ozadje_polic.jpg

Če želite vsebino na policah zavarovati, jih zaprite s steklenimi vrati. So namreč čista in klasična, zaradi njih pa bodo police videti kot vitrine s pokali oziroma drugimi dragocenimi spominki. Poigrajte se s simetrijo, ni pa obvezno.