Tla

Kupite dve enaki cvetlični posodi in lončnici po lastni želji ter ju postavite na vrhnjo stopnico verande. Zelo impozanten videz boste dosegli, če boste pred vrata postavili dva cvetlična korita z visokima zimzelenima rastlina oziroma grmičevjem. Podoben učinek boste dobili tudi, če boste na vsako stran vrat postavili posodi s pritlikavima drevesoma ali hortenzijami.

Rože lahko postavite tudi v odslužena vedra ali kakšne druge predmete, za katere veste, da jih ne boste več uporabljali. Vanje zasadite rastline po lastni izbiri. Ne pozabiti na dnu posod izvrtati nekaj lukenj, da bo lahko skoznje odtekala voda. Če ju boste postavili na verando, pod njiju položite še nek podstavek, v katerega se bo stekala odvečna voda. Če želite bolj umirjene tone, potem posezite po takšnih posodah, ki se ujemajo z arhitekturnimi elementi in barvo fasade vaše hiše.

spring_front_porch_urns.jpg

Stojala za rastline

Rastline lahko postavite tudi na stojala za rastline. Na voljo je ogromno vrst stojal različnih oblik in velikosti, tako da boste zagotovo našli najprimernejše za svoje potrebe.

Viseče rastline

Viseče rastline na verandi so klasična dobrodošlica, ki se je bodo razveselili vsi vaši gostje. Zaradi višine jih je sicer nekoliko bolj težavno zalivati, zato v posode zasadite rastline, ki ne potrebujejo veliko vode. Za zelo barvito dobrodošlico pa boste poskrbeli, če boste v viseče posode zasadili petunije različnih barv. Še ena klasična rastlina za verande je krvomočnica. Čeprav jih večina kupuje sezonsko, pa se jo da z le malo truda prezimiti.

Plezalke

Polepšajte svojo verando s plezalkami. Zasadite jih lahko bodisi v cvetlične lončke bodisi v zemljo na mesto, za katero želite, da ga prekrije. Nekatere bodo to postorile same, drugim pa boste morali pri tem pomagati s kaveljčki.

cx0409188o_1_x.jpg

Vaza

Vaza, polna rezanega cvetja, bo polepšala vašo vrtno mizo in verandi dodala nekaj tako potrebne barve.