V kopalnico ali kam drugam?

Najboljše mesto za oba gospodinjska aparata je zaradi vseh potrebnih inštalacij, ki so tam že napeljane, kopalnica; še posebno če imate vanjo v prihodnje namen namestiti okolju prijazno sanitarno opremo, ki reciklira uporabljeno vodo iz prhe ali umivalnika. Poleg tega je ta prostor narejen tako, da dobro prenaša vlago. Vseeno pa je pametno vsakih nekaj mesecev preveriti, če je kopalnico morebiti napadla plesen.

washerhiding.jpg

Pralni stroj in sušilnik lahko namestite tudi v drugo sobo ali dovolj veliko stensko nišo (takšno, da boste z lahkoto dostopali do stroja in v celoti odprli vratca), pazite pa, da so tam vse inštalacije, sicer bo to izjemno drag projekt. Če boste v ta namen 'žrtvovali' eno sobo, je pametno, da vanjo poleg pralnega in sušilnega stroja umestite še druge pripomočke, ki »pritičejo« perilu, kot so pralna sredstva, likalna deska, likalnik itd.

washerhiding2.jpg

Kako prihranite prostor?

Pralni stroj, ki ga polnimo od spredaj, je sicer (običajno) širši od tistega, ki se polni z vrha, ima pa to prednost, da nanj lahko postavimo sušilnik in prihranimo prostor. Lahko pa nad pralnim strojem namestimo tudi police ali omaro in tako dobimo dodaten prostor za shranjevanje stvari.

Lahko si omislite tudi pralni stroj in sušilnik v enem. Pranje sicer traja dlje, zato pa je bolj ekološko. Tovrstne enote so oblikovane tako, da jih je mogoče umestiti pod pult ali v omaro. Če ne marate gledati gospodinjskih aparatov, skrijte stroj za vratci, ki so enaka kot vaše kopalniško pohištvo.

smeg.jpg

Pralni stroj in umivalnik v enem

Če imate zelo majhno kopalnico, potem velja razmisliti o kombinaciji pralnega stroja in umivalnika. Podjetje Smeg, kot prikazuje fotografija zgoraj, je bilo pri tem zelo inovativno.