Zgradbo z vseh strani obdajajo eksotična drevesa, ki so vključena tudi v dizajn terase in neposredne okolice novega doma. Hiša je v osnovi razdeljena na javne in zasebne bivalne prostore: spalnice s kopalnicami in garaža so nameščene v dveh stolpih, zgrajenih zraven glavnega dela hiše, medtem ko so dnevna soba, kuhinja in jedilnica združene v odprt načrt na sredini doma.

novozelandska_hisa_z_odprto_strukturo_1.jpg

Hiša se elegantno poveže z okoliško naravo

Pri gradnji so strokovnjaki uporabili lokalni les iz dreves, ki so jih predhodno posekali na obstoječem območju, da so napravili prostor za nov objekt. Tako so zunanjo stran stavbe na določenih mestih obložili s črnimi in rjavimi grobo žaganimi letvami. Toplo obarvan les so arhitekti uporabili tudi v notranjosti, saj so lesene tako stene, pohištvo, vrata kot stropi in talne obloge.

novozelandska_hisa_z_odprto_strukturo_5.jpg

Dnevna soba, kuhinja in jedilnica se nahajajo na sredini doma in predstavljajo vezni člen med dvema stolpoma, zgrajenima neposredno zraven osrednje stavbe, in zunanjimi prostori. Hišo odlikujejo tudi številna okna in strešne odprtine, ki v notranjost spustijo ogromno naravne svetlobe.

Več posnetkov tega dih jemajočega novozelandskega domovanja pa si oglejte v naši fotogaleriji.