Broške niso le prefinjen način za dekoracijo oblačil, kap, šalov, puloverjev in torbic, ampak jih lahko med drugim uporabite tudi v različnih kotičkih svojega doma, na primer za popestritev namiznega pogrinjka, okrasnih blazin, talnih svetilk, dekorativnega venčka ali ne nazadnje okvirja ogledala.

Broške namesto obročkov za prtičke ali zavese

Broška poljubne oblike, velikosti in barve, ki se bo seveda elegantno vklopila v obstoječo notranjo opremo, se še posebno lepo poda v jedilnico. Z broškami namreč zlahka spnete zložene prtičke in tako kreirate edinstvene namizne pogrinjke, ki jih bodo občudovali vsi gostje. Broške lahko navežete na navadno tanko vrvico, ki jo zatem ovijete okoli prtičkov; če pa jih pritrdite na okrasne trakove ali mehko žico, lahko z njimi spnete tudi zavese.

broske_v_domu_1b.jpg

Okrasite svoje blazine in svetilke

Živahne svetleče broške lahko pritrdite na okrasne blazine in ustvarite povsem nov kos dekorja. Presenečeni boste, kako opazna bo sprememba, saj bodo blazine dobile čisto novo podobo. Nov videz lahko vdahnete tudi stari namizni ali talni svetilki, če na senčnike dodate stilsko ujemajoče se broške. Izberete lahko barvito broško, cvetlični motiv ali povsem enostaven kos, odvisno, kakšen stil želite pričarati.

broske_v_domu_3.jpg

Kreirajte okrasni venček, dekorirajte okvir ali hladilnik

Če imate doma več vintage brošk, iz njih sestavite okrasni venček, s katerim popestrite vrata ali recimo steno v dnevni sobi. Broške pa lahko nalepite tudi na dolgočasen okvir ogledala nad toaletno mizico ali v kopalnici. Ste se naveličali enih in istih magnetov, pritrjenih na vratih hladilnika? Če na hrbtno stran brošk namestite magnetni trak, lahko zamenjate magnete z broškami in dobite moden kos okrasja, ki bo hladilniku podaril nov pečat.