Fasada hiše je oblečena v črno obarvane lesene skodle, streha na vrhu objekta pa je kovinska; kovinski so tudi nekateri nosilni elementi, ograje in okvirji oken. Za kontrast je hiša na ključnih mestih obložena s svetlimi lesenimi deskami iz rdeče cedrovine, medtem ko so nosilni tramovi iz lesa jelke.

hisa_v_kanadi_2.jpg

V pritličju...

V pritličju se nahaja garaža za dva avtomobila, najnižje nadstropje zgradbe pa je sestavljeno iz labirintu podobne razporeditve zasebnih in javnih bivalnih prostorov. Izpostavljene betonske stene so na južnem delu povsem zastekljene, na določenih mestih pa so obložene s kamnom in lesenimi deskami. V tem delu domovanja se nahajajo nekatere spalnice, kopalnica in večji dnevni prostor za druženje, ki se nadaljuje na zunanjo teraso.

hisa_v_kanadi_1b.jpg

Visoki stropi in odprt načrt prostorov

Glavno višje ležeče nadstropje je pravzaprav velik odprt prostor, v katerega pride ogromno naravne svetlobe skozi številna okna in odprtine. Odprt načrt je sestavljen iz dnevne sobe, kuhinje in jedilnice, zraven katerih je nameščena tudi glavna spalnica. Zaradi visokih stropov je cel prostor zračen, odprt in svetel, odlikuje pa ga tudi impresivna notranja oprema. Stanovalci lahko od tu občudujejo okoliške gozdove in gorske vrhove v daljavi ter se sprehodijo na balkon.

hisa_v_kanadi.jpg

Več posnetkov te živahne enodružinske hiše pa si oglejte v naši fotogaleriji.