Splošne smernice

Izberete lahko pohištvo, saj ga boste morali pogosto premikati z enega mesta na drugo, ko ga boste prilagajali različnim situacijam. Odsevajoče pohištvo vizualno razširi sobo. Kupite pohištvo z ogledali ali drugimi odsevajočimi površinami, kot sta krom in nerjaveče jeklo. Osnovno pravilo, ki mu morate slediti pri opremljanju majhnih prostorov, je omejenost in preprostost.

Dnevna soba

Ogromni oblazinjeni kosi v majhnih dnevnih sobah ne pridejo v poštev. Dnevno sobo opremite s kavčem in stoli čistih linij ter enostavnih oblik, ki ne bodo zavzeli veliko prostora. Tako bo soba videti večja, pa še več prostora boste imeli na razpolago za drugo opremo. Kupite takšne klubske mizice, ki imajo spodaj prostor za shranjevanje in se jih da uporabiti tudi kot stol. Če radi gostite, izberite takšne, ki se jih da zložiti drugo pod drugo.

nesting_tables.jpg

Majhne sobe, v katerih je veliko majhnih kosov pohištva, lahko delujejo prenatrpano. Uporabite vertikalne površine. Na stene namestite police, televizijo in druge elemente ali pa kupite eno veliko omaro, v katero boste lahko pospravili ogromno stvari.

Spalnica

Moderno oblikovane spalnice so odlična rešitev za majhne sobe, saj zavzamejo minimalno količino prostora, obenem pa so zelo lepe. Če vam tak stil ni preveč všeč, lahko moderni videz omilite z dodatki in okraski. Tudi spalnico poskušajte opremiti z večnamenskimi kosi, denimo s skrinjo ali klopjo, ki poleg sedenja omogočata tudi shranjevanje stvari, posteljo s predalniki ipd.

Kuhinja in jedilnica

Zložljive mize so idealna rešitev za majhne kuhinje. Namestiti se jih da tudi na steno. Te vam v zloženem položaju ne bodo zavzele skorajda nič prostora.

img_5686.jpg

Če imate nekoliko več prostora, kupite majhno mizo ali pa takšno s stoli, ki se jih da po uporabi potisniti pod mizo. Kuhinjske otoke ali mizice na koleščkih lahko uporabite kot mizo ali pa kot delovno površino. Če vam prostor omogoča, kupite kos pohištva s policami, ki segajo od stropa do tal, v katerega boste lahko pospravili zelo veliko stvari.

Kopalnica

Kopalnico opremite s policami in omaricami. Izkoristite pa tudi prostor pod umivalnikom. Več fotografij uspešno opremljenih majhnih prostorov pa si lahko ogledate v galeriji.