Nered

Ozrite se po sobi. Imate kje kakšne stvari, ki v sobo ne sodijo? Odstranite jih. Že samo s tem bo vaš prostor videti veliko bolje. Otroške igrače pospravite v škatlo in jo dajte v sobo, ki je ne uporabljate tako zelo pogosto.

Pohištvo

Se pohištvo v prostoru ujema med sabo? Če je vsa oprema v beli barvi, razen ene omare, ki je črna, razmislite o tem, da bi jo prestavili v drugo sobo. Ali pa jo prebarvajte v belo barvo. Tudi sicer bo staro pohištvo z novo barvo zaživelo v povsem novi podobi. Poskusite!

Če živite v zelo majhnem prostoru, razmislite, če zares potrebujete vse kose pohištva. Več, kot jih imate, bolj je soba videti natrpana, pa tudi manjša. V majhen prostor se bolj podajo majhni kosi pohištva. Poglejte po drugih prostorih in sobo opremite z njimi, pohištvo iz te sobe pa preselite v druge prostore.

_34913.JPG

Soba bo večje in svetlejše delovala tudi, če boste v temne kotičke namestili ogledala, ki bodo odbijala svetlobo. Imate vpadljvo preprogo ali zavese? Odstranite jih in nadomestite z "lažjimi" kosi, ki se bodo bolj ujemali z opremo sobe.

Spolirajte pohištvo! Včasih sta ravno prah in umazanija razlog za to, da je vaša soba videti dolgočasna in brez življenja. Pohištvo dobro obrišite, nato pa ga še povoskajte, saj bo razlika ogromna. Ne pozabite dobro očistiti tudi preproge. Drugače razporedite še opremo. Televizijo premaknite v drug kot sobe, enako storite s kavčem. Drugače razporejene stvari delujejo novo in v sobi se boste počutili veliko bolje, kot ste se doslej.

Umetnine

Če vam na stenah visijo umetnine ali uokvirjene fotografije, ki vas spominjajo na lepe trenutke, jih odstranite. Obrišite stene. Če imate na voljo nekaj denarja, kupite (drugo) barvo in jih prebarvajte. Lahko pa uporabite tudi barvo, ki vam je ostala od prvega barvanja stene, če je seveda ta še vedno uporabna. Že samo s svežim nanosom iste barve boste naredili čudež. Še posebno, če ste kadilec in je zaradi dima prostor izgubil svojo originalno barvo. Po končanem delu umetnine in fotografije obesite na steno v drugačnem zaporedju, kot so bile prej. Soba bo videti popolnoma drugače!

Dekoracija

Sobi boste novo življenje vdahnili tudi z rožami. Lepe cvetlice v vazi bodo namreč sobo naredile veliko bolj vedro, pa tudi dišala bo zelo lepo. Če imate vrt, jih vzemite od tam, sicer pa po šopek zavijte k lokalnemu cvetličarju. Dobro skrbite zanje, pa vas bodo razveseljevala dlje časa. Kupite nov dekorativni kos opreme. Bodisi umetnino bodisi preprogo − opazili boste, da je soba videti čisto drugače.

lakemoore_220310_11.JPG

Svetloba

Dodajte svetlobo! Z novimi lučmi bo soba veliko svetlejša, še posebno manjša. Izberite senčila svetlejših barv in uživajte v novi podobi prostora. Več fotografij osveženih bivalnih prostorov pa si lahko ogledate v galeriji.