Za urejanje uporabite škatle in pladnje, na katere zložite raznovrstne predmete, saj bo prostor videti manj natrpan, če bodo vse stvari lepo zložene in pospravljene. Omislite si veliko omaro z odprtimi policami, na katere postavite škatle iste barve, na mizo pa položite več elegantnih pladnjev.

Prostor za hrambo najdete povsod

Če imate veliko pralnico, jo izkoristite in v njej uredite delovni oziroma ustvarjalni kotiček. Kupite lahko stojala za okrasni papir in trakove, ki jih postavite na vidno mesto. Poigrajte se z barvami in izberite živahne odtenke, na primer rumeno, črno in belo barvno kombinacijo. Če želite stvari na videz uravnotežiti in jih narediti prijetnejše na pogled, v prostoru uporabite simetrijo.

iznajdljivi_nacini_shranjevanja_v_domu_naslov.jpg

Poleg pralnice lahko dodaten prostor za shranjevanje najdete tudi na podstrešju ali v spalnici za goste, ki je ne uporabljate pogosto. Poskušajte čim bolj izkoristiti naravno svetlobo, zato v sobo namestite več (strešnih) oken in svetlobnikov, da ne boste potrebovali preveč svetil. Priporočamo vam, da uporabite kombinacijo različnih rešitev za shranjevanje: odprte police, pletene košare, predalnike, vgradne omare in drugo.

Zavzemite bližnjo omaro

Zavzamete lahko veliko garderobno omaro ali pa manjšo omaro v spalnici za goste. Vanjo dodajte več polic, košar in drugih posod za shranjevanje, palice z obešalniki za tkanine in podobno. Če vam v domu primanjkuje prostora, v zidni niši uredite domačo pisarno: potrebovali boste le zložljivo mizico, udoben stol in več svetil, da območje osvetlite. Uporabite lahko tudi vgradno pohištvo in do stropa segajoče omarice.

iznajdljivi_nacini_shranjevanja_v_domu_v_clanku_nn.jpg

Če nameravate celo sobo posvetiti shranjevanju, obenem pa jo uporabljati kot prostor za ustvarjanje ali kot domačo pisarno, se zgledujte po kuhinjski postavitvi prostora. Na sredino umestite kuhinjski otok, ki vam daje delovno površino in v sebi skriva predale za hrambo orodja ali dokumentov, podobno kot v kuhinji. Izkoristite vsak centimeter prostora vse do tal, ne le razpoložljiv vertikalni prostor.

Več zanimivih rešitev za shranjevanje pa si oglejte v naši fotogaleriji.