Kaj potrebujete za izdelavo

Za izdelavo razpršilca dišečega olja boste poleg že omenjene prazne parfumske stekleničke potrebovali še: klešče, bambusove palčke, okrasni papir, akrilno barvo, čopič, obojestranski lepilni trak in dišeče olje.

39844_smc.jpg

Postopek izdelave

S kleščami s stekleničke parfuma odstranite kovinski pršilni nastavek, pa tudi vse druge morebitne kovinske kose okoli vratu stekleničke. Bambusove palčke prebarvajte z akrilno barvo po lastni izbiri. Z okrasnim papirjem in obojestranskim lepilom oblepite zadnjo stran stekleničke. S papirjem ali barvo prekrijte tudi vse nalepke na steklenički.

ws12_triglow_reed_diffuser_fragrance_oil_big.jpg

Stekleničko napolnite z dišečim oljem. Lahko ga kupite v trgovini ali pa ga izdelate sami iz mineralnega olja, vodke in eteričnega olja. Dobro premešajte četrtino skodelice mineralnega olja in 2 do 3 čajne žičke vodke (ki ne sme biti razredčena), nato pa dodajte še eterično olje. Razmerje med prvim in drugim naj bo 75 odstotkov proti 25 odstotkov. Dobro premešajte. Vaša aromatična dišava je narejena. Zlijte jo v stekleničko. Vanjo postavite 4 ali 5 bambusovih palčk – razpršilec dišečega olja je gotov. Ko se vam zazdi, da je aroma popustila, palčke obrnite.