Hiša premore veliko oken in panoramskih sten. Kljub temu so bivalni prostori zaščiteni pred močno sončno pripeko, značilno za to bolj puščavsko okolje, in sicer z dolgimi strešnimi previsi. Še več, streha je podaljšana le na določenih, soncu najbolj izpostavljenih mestih, steklena okna in stene pa so strateško umeščeni, da obenem dopuščajo razgled na puščavsko okoliško krajino, ne na sosednje hiše.

hisa_brown_v_arizoni_2.jpg

Povezanost med bivalnimi in zunanjimi prostori

Čeprav je domovanje z ulice videti majhno, je notranjost veliko večja in udobnejša, kot bi pričakovali, zahvaljujoč dizajnu zgradbe, ki elegantno zaobjame rahlo nagnjen teren zemljišča. Iz skupnih bivalnih prostorov lahko stanovalci dostopajo do obsežne stopničaste terase, na kateri sta kot osrednji točki prostora zgrajena pogreznjen zunanji kamin in bazen z neskončnim robom.

Odprta in zračna notranjost

Arhitekti so objekt igrivo povezali s puščavskim okoljem, saj so načrt zgradbe razdelili na posamezna območja, namenjena posebni uporabi. Dnevna soba, kuhinja in jedilnica so umeščene v del hiše, obrnjen proti južni strani, spalnice so skrite na severu, dve sobi za goste pa sta zgrajeni v ločenem delu stavbe ob zunanji terasi.

hisa_brown_v_arizoni_7_b.jpg

Bivalni prostori imajo visoke strope, nad katerimi je položena ravna streha. Zaradi tega so prostori odprti, svetli in zračni, k čemur pripomorejo tudi številne odprtine v hiši, namenjene pasivnemu prezračevanju in igri svetlobe.

Več posnetkov rezidence Brown pa si lahko ogledate v naši fotogaleriji.