Arhitekti so rezidenco po njeni kvadraturi poimenovali hiša 11×1. Nastala je neke vrste naseljiva skulptura, ki pa deluje zelo ikonsko.

dezeen_house_11x11_by_titus_bernhard_architekten_7.jpg

Nova metoda gradnje

Hiša je zgrajena po novi metodi. Zunanje stene in lesena streha so narejeni iz predhodno izdelanih elementov, ki so jih zmontirali na lokaciji hiše, prekriva pa jih fasada iz vertikalno položenih lesenih lamel, ki segajo vse do grebena strehe. To in različno na gosto, a natančno položene lamele ter vanje vgrajeni okenski okviri, ki se nadaljujejo čez robove hiše, dajejo rezidenci zelo izrazito podobo.

dezeen_house_11x11_by_titus_bernhard_architekten_9.jpg

Razporeditev prostorov

Notranjost je zelo odprta. Spodnji del hiše se po zaslugi izjemno domišljene osvetlitve optično povezuje z zgornjim delom. Hiša ima vsega skupaj tri nadstropja, a sta vidni samo dve, saj je eno vkopan v zemljo. V slednjem je klet. V pritličju so dnevna soba, kuhinja in jedilnica, v zgornjem pa spalnica, kopalnica in dve pisarni. V notranjosti prevladuje bela barva z nekaj lesenimi in barvitimi poudarki.