Moderen prizidek sredi klasične soseske

Arhitektom hiše ni bilo treba načrtovati popolnoma na novo, temveč so samo dodali eno nadstropje nad garažo klasične hiše. Vendar pa to ni bilo tako preprosto, kot je videti na prvi pogled. Dozidan prostor je moral zadostiti posebnim zahtevam, hkrati pa se naravno vključiti v dizajn in obenem vanj vnesti svež, moderen pridih. Arhitektom je uspelo uskladiti vse elemente in rezultat je moderno in očarljivo bivališče.

Prikupna enodružinska hiša ima zdaj moderno krilo s sodobnim dizajnom. Na območju, kjer hiša stoji, takšna zasnova sicer ni pogosta. Soseska je pozidana s tradicionalnimi zgradbami, zaradi česa je hiša Schönberg še bolj opazna. Nadzidek ima tudi pisan videz in osvežujoč dekor ter je domiselno strukturiran.

schonberg_residence_north_carolina2.jpg

Prostoren in svetel interjer

V novi del hiše je vključena tudi knjižnica s sofisticiranim in lepo razporejenim interjerjem. Vgradne police, ki so videti kot škatle, so skrbno vključene v dekor. Novo krilo v hiši je prostorno ter ima velike in svetle sobe. V kopalnici zanimiv učinek ustvarja cela vrsta okroglih zrcal različnih velikosti, ki jih dopolnjuje ambientalna svetloba.

schonberg_residence_north_carolina5.jpg

Notranja oprema je izvirna, barvita, moderna in vizualno osupljiva. Interjer je natančno takšen, kot si ga človek predstavlja, ko vidi razgibano zunanjo podobo hiše. Ta je še posebno osupljiva videti zvečer, ko svetloba sije iz notranjih prostorov in se notranji in zunanji dizajn dopolnjujeta v usklajeni in barviti celoti.

Več detajlov te sodobne in barvite ameriške hiše pa si lahko ogledate v naši fotogaleriji.