Z malo ustvarjalnosti bo območje stopnišča, ki je (pre)večkrat pozabljen del doma, postalo središčna točka prostora. Izberete lahko ograjo zaobljene ali geometrijske oblike, prečiščenega dizajna ali pa po drugi strani takšno, ki navdih črpa iz narave.

Ograja iz kovanega železa ali drugih kovin

Klasična črna ograja iz kovanega železa z lesenim oprijemalom, oblikovana v vzorčasto krivuljo, zaradi markantne podobe stopnišče postavi v ospredje, pričara pa rustikalni ali moderno klasični stil. Če želite, da je v kontrastu z opremo prostora in barvami sten, izberite ograjo, sestavljeno iz krivulj, če pa želite sodobnejši videz, posezite po bolj prečiščenih linijah.

dizajn_stopnisce_ograje_a.jpg

Če se odločite za ograjo iz nerjavečega jekla, aluminija ali drugih kovin, izberite trendovske nepravilne geometrijske oblike. Kovinska ograja z geometrijskim dizajnom, ki jo zlahka namestite tudi na zunanje prostore, ima lahko tudi manj ostre poteze, če se odločite za takšno s ponavljajočimi se zaobljenimi vzorci.

Lesene ograje

Če želite v interjer vnesti malce več topline in teksture, je lesena stopnišča ograja izvrstna izbira. Lahko je sestavljena iz več stilsko oblikovanih lesenih desk, lahko pa je tudi povsem zaprta in ima na določenih mestih izrezljan vzorec. Če želite ustvariti rustikalni stil, je ograja iz razrezanih celih lesenih debel ali vej ravno pravšnja izbira.

dizajn_stopnisce_ograje_b.jpg

Izberete lahko tudi kovinsko ograjo, ki posnema naravni videz lesenih vej. Sodobna stopnišča ograja je izvrstna za dodajanje oblik in osebnega sloga v prostor. Oprijemalno ročko na vrhu ograje lahko po želji obložite celo s tkanino, ki jo krasi priljubljen motiv. Vam les ali kovina nista všeč? Potem izberite ograjo iz drugih materialov, na primer iz prozornega stekla.