Izkoriščanje moči narave

Nova svetilka, ki vključuje sončne celice in vetrne turbine, lahko izkorišča tako sončno kot vetrno energijo. Ko zapiha veter, se svetilka vrti. LED-žarnica v svetilki lahko sveti tudi do štiriindvajset ur po tistem, ko so baterije čisto napolnjene. Da se baterije do konca napolnijo, je sicer potrebnih od devet do dvanajst ur sončne svetlobe ali pa štiriindvajset ur vetra, ki piha s hitrostjo 4 metre na sekundo.

LED-žarnice v svetilki zdržijo približno 20.000 ur. Nova Ikeina zunanja svetilka, ki je narejena iz recikliranih materialov in je na voljo po dostopni ceni, vam lahko več let sveti brezplačno, ker pa ne potrebuje dodatne energije, je tudi okolju prijazna.

l_kj.jpg

Uporabnost in lep dizajn

Svetilka, ki jo je zasnoval David Wahl, je na voljo v več oblikah in barvah. Senčniki iz polipropilena, ki jih je mogoče reciklirati, so bodisi beli bodisi barvasti,  zaradi česar nastajajo igrivi svetlobni učinki, ko se vrtijo z vetrom.

ikea_2_copy.jpg

Ker svetilka sama proizvaja potrebno energijo in ne potrebuje kabla, je njena uporaba še toliko bolj preprosta, saj jo lahko po potrebi prestavljamo z enega mesta na drugega. Svetilka je na voljo v samostoječi in viseči izvedbi. Proizvajalcem je uspelo združiti privlačen in uporaben dizajn z vse večjim povpraševanjem po okolju prijaznih in energijsko varčnih izdelkih. Kaj več bi si še lahko želeli?