Čeprav  zgradba stoji ob morju, ni umeščena v krajino neposredno ob obali, ampak je rahlo skrita med okoliška drevesa. Zaradi rdeče glazirane opeke je njena končna podoba povsem unikatna in razgibana, minimalizem pa je ublažen.

hisa_iz_rdece_glazirane_opeke_2.jpg

Stavbo sestavljajo trije deli

Na zahodni strani objekta najdemo garažo z belimi vrati, nad katero so glavna spalnica in sobe za goste ter izhod na strešno teraso. Na vzhodni strani pa je po istem vzoru zgrajen vetrolov z glavnim vhodom v domovanje. Vmes je povsem odprt del hiše s steklenimi stenami, namenjen druženju in dnevnemu preživljanju časa.

Hiša izkorišča naravno prezračevanje, saj so z okni in lesenim stopniščem povezani prav vsi posamezni deli. Z rdečo glazirano opeko obložene stene na določenih delih služijo kot mediator med tremi posameznimi deli hiše in kot pregrada, ki jih med seboj ločuje. Hkrati opeka dodatno izolira stene in jih okrepi.

hisa_iz_rdece_glazirane_opeke_a.jpg

Minimalistično zasnovana notranjost

Objekt je obrnjen prosti severu, stroški gradnje in projektiranja pa so bili majhni. Bivalni prostori tekoče prehajajo drug v drugega, so odprti in zelo svetli. Stene in stropi v notranjosti ter večji del notranje opreme so po večini beli, le na posameznih delih glavnega hodnika in zunanje fasade hiše jih krasi opeka. V javnem delu z dnevno sobo, kuhinjo in jedilnico lahko opazimo betonska tla, medtem ko so talne obloge v spalnicah lesene.

Več fotografij avstralskega bivališča iz betona in rdeče opeke pa si oglejte v fotogaleriji.